Autonómne režimy sú síce zatiaľ v plienkach, no ich vývoj nenecháva žiadna automobilka v kúte. BMW plánuje svoj autonómny režim predstaviť o pár rokov a tak spolupracuje na jeho vývoji s rôznymi spoločnosťami.

Nové generovanie údajov Mobileye Road Experience Management (REM) bude súčasťou vozidiel BMW, ktoré prídu na trh už na budúci rok.

Nové generovanie údajov Mobileye Road Experience Management (REM) bude súčasťou vozidiel BMW, ktoré prídu na trh už na budúci rok. Na zbieranie údajov však bude potrebná kamera, ktorá bude snímať objekty pred vozidlom.

Ako je to s ochranou osobných údajov?

Ako sme informovali pri Volkswagenoch, stále vidíme problém v úprave legislatívy o ochrane osobných údajov. Niektoré krajiny majú totiž zakázané kamery vo vozidlách. Ako potom budú zbierať údaje práve v týchto krajinách?

To však musíme prenechať kompetentným ľuďom. BMW uviedlo, že údaje zo senzorov bude možné zlúčiť s údajmi z iných vozidiel. Pôjde tak o jednu obrovskú databázu záznamov, z ktorej bude môcť čerpať ktorákoľvek zainteresovaná automobilka.

Táto databáza bude v reálnom čase upravovať HD mapy, ktoré budú k dispozícii autonómnych vozidlách. Mobileye prezentuje, že informácie získané z ciest budú odosielané do databázy v komprimovanej podobe 10 kilobajtov na kilometer cesty.

Mapy HERE budú túto službu využívať, nakoľko budú hlavnými mapovými podkladmi pre autonómny režim značky BMW a nielen tej. BMW predstaví autonómny model iNEXT v roku 2021. Ten tak bude využívať spomenuté údaje z kamier vozidiel, ktoré sa začnú nahrávať už na budúci rok.