Stránka zobrazuje prehľadnú mapu, na ktorej sa dozviete základné informácie o zjazdnosti ciest, ale aj to, aký je stav vozovky (sucho, vlhko, mokro, sneh).

Vhodné je použiť napr. Waze

Priamo počas jazdy je vhodné používať navigačný systém, ktorý má dáta o aktuálnej doprave (napríklad Waze). V prípade nehody alebo zápchy vás tak presmeruje na alternatívnu trasu. Ale pokiaľ chcete mať komplexnejší prehľad o situácii na ceste, zapamätajte si stránku www.zjazdnost.sk. Dozviete sa tu informácie o zjazdnosti ciest, ale aj omnoho viac.

Ako overiť zjazdnosť ciest?

Všetky informácie o zjazdnosti, počasí a dopravných obmedzeniach sú dostupné v grafickej podobe na prehľadnej mape.

Stránka zobrazuje prehľadnú mapu, na ktorej sa dozviete základné informácie o zjazdnosti ciest, ale aj to, aký je stav vozovky (sucho, vlhko, mokro, sneh). Na mape viete zvoliť aj prehľad o stave horských prechodov. Už niekoľkokrát mi prišlo toto info vhod pri plánovaní trasy. Stránka dokonca poskytuje také podrobné informácie, ako je druh snehovej pokrývky, prípadne námrazy alebo poľadovice. Samozrejmosťou sú aj informácie o počasí, teplote, či výskyte hmly. Na portáli nájdete aj aktuálne dopravné obmedzenia a obchádzkové trasy prípadne plánované uzávierky ciest. Myslím si, že www.zjazdnost.sk patrí k základnej výbave motoristu.


Portál prevádzkuje Slovenská správa ciest. Údaje o počasí a zjazdnosti však poskytuje aj Národná diaľničná spoločnosť a správa ciest jednotlivých samosprávnych krajov. Niektoré informácie sú však dostupné len pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty prvej triedy.