Šestnásť najväčších koncernov v tomto roku ohlásilo investície v hodnote takmer 15 miliárd eur, čo je o 2/3 menej než v roku 2015.

Po dlhej a finančne náročnej modernizácii výrobných hál a iných priestorov určených na výrobu v posledných rokoch je toto odvetvie priemyslu konečne pripravené na očakávaný mierny rast. Ernst & Young v budúcom období očakáva investície predovšetkým do prepojených a autonómnych vozidiel, elektromobilov a ďalších nových podnikateľských modelov.

Veľké automobilové koncerny od roka 2010 investovali v Nemecku 23 miliárd eur a vytvorili 17.500 pracovných miest, v Číne 25 miliárd eur a v USA takmer 29 miliárd eur. V tomto roku sú USA najväčším investičným cieľom, po nich nasledujú Maďarsko, Mexiko a Nemecko.

Ernst & Young v štúdii analyzoval investície automobiliek Volkswagen, BMW, Daimler, Toyota, GM, Ford, Fiat Chrysler, Peugeot-Citröen, Renault, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Hyundai a Kia. Čiže takmer všetkých veľkých hráčov na trhu s autami.

Na to, aby autá vyrábali kvalitne, jednoznačne potrebujú vhodné prostredie. Preto automobilky musia pravidelne investovať i do hál. Či sa im to páči, alebo nie. Ak ste nikdy nevideli, ako sa autá vyrábajú, pozrite si tento skrátený proces sériovej produkcie osobných áut.