Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

O víťazovi rozhodla lepšia kvalifikácia

O najväčšie prekvapenie večera sa postaral tím AXEL Racing Team. Nechýbalo veľa a Ján Strešňák so spolujazdcom Stasekom mohli vyhrať večer aj absolútne. O celkových víťazoch nakoniec rozhodli výsledky kvalifikácie. Sánka viacerým padla aj po prvej kvalifikácii. V nej sa na skvelé druhé miesto dostali nováčikovia The Racers z Čadce, ktorí sú v hale vždy na návšteve a nemajú priestor a možnosti trénovať tu toľko ako domáci. S časom 44.619 im na víťazstvom prvej kvalifikácie v protismere chýbalo len 12 tisícin sekundy! Chalani už dlhšie ukazujú svoje kvality a hlavne nadšenie a odhodlanie jazdiť kvalitne. Na každé preteky totiž musia absolvovať autom spolu takmer 500 km! Tretie miesto vyjazdila pre tím RivalCar veľmi zdatná motokáristka Miša Dorčíková. Pre neskoršie hviezdy večera sa večer vôbec nezačal dobre. Nie práve ideálna motokára posunula chalanov z Axel Racing Teamu v kvalifikácii až na 5. miesto. Po výmene za inú mašinu sa im v pretekoch už darilo oveľa lepšie. Jano Strešnák hneď v prvom kole zdolal dvoch súperov a z tretieho miesta už mal spolu s parťákom šance útočiť na dobrý výsledok prvých pretekov. Po hodine tvrdého zápasenia sa do cieľa dostali menej než 6 sekúnd za víťazmi Go Baby Go v podobe bratov Tomáša a Braňa Bizubovcov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Druhé preteky sa jazdili v smere, to znamená rovnako ako jazdí verejnosť. Hodinovke predchádza krátka kvalifikácia. Tú najlepšie zajazdili chalani z AXEL Racing Teamu. Vďaka času 44.443 štartovali v letmom štarte z pole position. Na druhé miesto sa dostali High Octane s odstupom len 0,086 sekundy. Tretie miesto patrilo tímu Go Baby Go. Práve toto nie práve oslnivé umiestnenie im na konci večera vyhralo májové preteky...

Júnové preteky sa konajú vo štvrtok 23.06. v KartOne Aréna od 19 hodiny. Registrácia vždy prebieha na www.kartcup.sk
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Druhé preteky totiž vyhral Axel Racing Team s rovnakým odstupom pred Go Baby Go ako v prvej jazde v opačnom garde. Tretie miesto si zabezpečili High Octane. Organizátorom bolo zrejmé, že výsledné poradie tímov večera určí až poradie v kvalifikácii. Keďže tu mali v priemere lepšie skóre chalani z Go Baby Go, tímu Axel Racing Team ušlo celkové víťazstvo naozaj o chlp. Chalanom The Racers v pretekoch až tak šťastie neprialo, presnejšie pre slušné výsledky v pretekoch budú potrebovať ešte o čosi viac skúseností. Zajazdiť skvelo kvalifikáciu je totiž jedna vec a udržať pozíciu v pretekoch druhá. Stále však majú v hale obdiv, pretože prakticky každé preteky idú v rebríčku vyššie a darí sa im lepšie. Snáď im to vydrží čo najdlhšie, pretože sú pre tradičné osadenstvo v hale príjemným spestrením.