Vedenie automobilky chce údajne trochu pohnúť aj s dizajnom. Ten má byť buď viac štýlový, po vzore spomínanej Panamery, alebo viac praktický.

Jedna vec je istá už dnes. Typ XJ z pohľadu technológií zaostáva za konkurenciou. Vývoj novej generácie, ktorá by mala prísť na trh v rokoch 2019 – 2020, je teda nutnosť. Vedenie automobilky chce údajne trochu pohnúť aj s dizajnom. Ten má byť buď viac štýlový, po vzore spomínanej Panamery, alebo viac praktický. Pravdepodobnejší je prvý scenár.

Jaguar XJ

Ďalšia generácia Jaguar XJ by mala konkurovať Panamere

Verzia XJR dostane V8

Pohonnou jednotkou verzie XJR by mal byť aj naďalej vidlicový osemvalec. „Myslím si, že zákazníci budú chcieť ten motor, alebo jeho variáciu,“ hovorí Matthew Wiesner, šéf austrálskej pobočky. Ďalej hovorí, že musia spočítať, koľko motorov V8 môžu predať. No určite budú pokračovať s vývojom vidlicového osemvalca. V hre je aj využitie hybridného pohonu. Samozrejmosťou bude aj naftový motor, bez ktorého by predaje v Európe trpeli.


Nové auto bude pokračovať v rozsiahlom využití hliníka. Súčasný Jaguar XJ váži okolo 1765 kg, čo je približne o 200 kg menej než má konkurencia. Ďalšia generácia má byť ešte ľahšia. Nízka hmotnosť športovým ambíciám XJ určite pomôže.


Zdroj: caradvice