Bude Ross Brawn šéfovať F1?

Ross Brawn bol pri úspechoch Michaela Schumachera

Bernie má F1 stále pod palcom a aj vo veku 85 rokov je pre šport nenahraditeľný. Sám sa však vyjadril, že ak nebude Liberty Media pokračovať ako si predstavuje, zdvihne kotvy a odíde. A tu prichádza do hry Brawn, ktorý teraz s Liberty Media spolupracuje. So skúsenosťami by bol akceptovateľný aj pre tímy aj pre FIA, ktorej šéfuje jeho niekdajší kolega z Ferrari, Jean Todt.

Bude Ross Brawn šéfovať F1?

Po odchode Hondy z F1 Brawn kúpil tím a vyhral s ním Majstrovstvá sveta

O Rossovi Brawnovi sa hovorilo ako o možnom nástupcovi Bernieho Ecclestona na poste šéfa F1. Ross síce spolupracuje s novým vlastníkom, Liberty Media, ale Formulu 1 viesť nechce.

Brawn poskytuje len konzultantské služby

Lenže celá vec je viac nafúknutá bublina ako pravda. Ross Brawn poprel, že by mal záujem šéfovať Formule 1. Pre Liberty Media poskytuje len konzultantské služby. „Liberty nie je ešte tak ďaleko, aby robili záväzné rozhodnutia. Robím pre nich poradenstvo, aby lepšie rozumeli F1, to je všetko,“ komentoval Brawn. Ecclestone je momentálne zodpovedný za komerčnú i športovú stránku Formuly 1 a Liberty Media mu ponúkla kontrakt na najbližšie tri roky.