V LaFerrari je osadený motor objemu 6,3 litra koncepcie V12 s max výkonom 588 kW - 799 k pri "formulových" 9000 otáčkach za minútu a krútiaci moment dosahuje 700 Nm pri 6750 ot. Okrem zážihového motora sa v aute nachádza aj elektromotor systému HY-KERS – s max. výkonom 120 kW (163 k) a 200 Nm. Spojením síl oboch motorov je kombinovaný výkon až 708 kW (963 k).

Predpokladaná cena? 2 mil. eur 

Pletky o príchode verzie bez strechy sa šíria už od roku 2014, avšak až teraz ich definitívne potvrdil výkonný riaditeľ Sergio Marchionne. Predbežná cena predpokladá sumu 2 milióny Eur, no keďže klienti tohto auta sú prísne posudzovaní a vyberaní vopred, ak sa niekto rozhodne svoje miesto ponúknuť/prepustiť, žiadať zaň dvojnásobok nie je nič výnimočné – vychádzajúc z nemeckého inzertného portálu mobile.de. Ferrari La Ferrrari Spyder má prísť na trh buduci rok, kedy značka oslavuje 70. výročie založenia. Otvorená verzia doposiaľ naj naj naj Ferrari má byť v ponuke v 5 farbách karosérie (každá je za 20 000 €). Samozrejme v ostrej červenej, žltej, čiernej, bielej a šedej. Teda všetko farby, ktoré sú pre Ferrari typické už desaťročia. Na rozdiel od verzie kupé spoločnosť zrušila možnosť objednať si pre tento model neštandardnú farbu a tiež možnosť individualizovať hypersport v programe Tailor Made, čo z osobnej skúsenosti potvrdil istý top klient a budúci majiteľ otvorenej verzie.


Za fundované doplnenie informácií ďakujeme čitateľovi s nickom Tom1of499.
 

Na Slovensku sa hypercar nachádza tiež, o tom vie snáď každý fanúšik. Neslávne sa preslávil krátkym videom nehody La Ferrari v Budapešti.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov