Jeden z 50 pripravovaných kusov už objednal zákazník z Česka, konkrétne z Prahy. Bratia, máte sa veru na čo tešiť.

Dartz robí väčšinu modelov opancierovaných, no ak to zákazník nevyžaduje, vonkajšie časti karosérie vyrobia z kevlaru a karbónu. V opačnom prípade dostanete titánovú karosériu potiahnutú kevlarom, ktorá má certifikát NATO B7. Hlavnou doménou značky je prispôsobenie koncovému zákazníkovi. Každé auto robia na zákazku a teda jedinečne. Jednoducho povedané, Dartz vám urobí všetko, čo máte na srdci. Jeden zákazník si objednal najdrahší volant na svete, ktorý je potiahnutý kožou z aligátora a raje, logo je z bieleho zlata a aby toho nebolo málo, je osadený 292 čiernymi diamantami a dvoma rubínmi. Ako taký volant vyrábajú, si môžete pozrieť v priloženom videu.

Ak vám koža z obyčajných kráv smrdí, môžete si dať vyrobiť poťah z kože aligátora, pštrosa, krokodíla, pytóna či raje. Koberčeky zo žraločej, alebo ovčej kože. Samozrejme, aby to nebolo snáď málo šialené, je možné vybrať si zo špecifických materiálov, z ktorých budú dekorácie, napríklad 18-karátové zlato. Nesmiem zabudnúť ani na špeciálny kľúč, keďže Mercedes ponúka rovnaký dizajn pre všetky svoje autá, čo je neakceptovateľné. „Od hlúpej triedy A až po SLR“, ako stojí v oficiálnej tlačovej správe značky Dartz...

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Unikátny je systém proti paparazzi. Jeho funkciu vysvetlil stránke Jalopnik riaditeľ Dartz - Leonard Jankelovič. Nie je to nič zložité. Na karosérii je niekoľko snímačov. V prípade zaznamenania infračerveného lúča z fotoaparátu/kamery pri automatickom zaostrovaní, dokážu snímače zistiť pozíciu fotografa a zábleskovými svetlami ho oslepiť, aby nič nevyfotil. Nie, to som si ozaj nevymyslel. :-) Ak by náhodou otravoval v blízkosti auta dron, Dartz Prombron Black Alligator ho jednoducho zničí. Ako to urobí, neviem (ani toto som si nevymyslel). Asi sa pýtate, čo táto sranda, šialenosť až ohavnosť na kolesách stojí? Základná cena je sedemmiestna (v dolároch), no ako som spomenul, každé auto je robené na mieru, takže ceny sú rôzne. Milión hore dolu. :-) Na záver ešte jedna perlička. 1 z 50 vyrobených kusov už objednal zákazník z Česka. Je teda možné, že ho uvidíte na vlastné oči. Len pozor na deti, mohli by sa ho báť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

zdroj: Jalopnik