Fernandovi Alonsovi a McLarenu sa posledné roky v F1 nedarí. Alonso sa rozhodol, že tento rok vymení Veľkú Cenu Monaka za legendárne americké preteky Indy 500.

Nemôžeme sa preto diviť, že Alonsovi pomaly dochádza trpezlivosť a pozerá sa aj po iných možnostiach. Jeho najnovším cieľom je získanie tzv. triple crown, teda víťazstvo v troch najviac cenených pretekoch: Veľká Cena Monaka F1, Indy 500 a 24-hodinovka v Le Mans. Fernando vie, že v F1 túto sezónu už veľa nenamúti a tak sa spolu s tímom rozhodol, že bude štartovať v legendárnych amerických pretekoch Indianapolis 500.

Fernando Alonso vymení GP Monaka za Indy 500

McLaren a Alonso budú v Indy 500 štartovať s oranžovým lakovaním

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov
Fernando Alonso vymení GP Monaka za Indy 500

Alonsov monopost bude poháňať motor Honda

Alonsa teda neuvidíme tento rok na Veľkej Cene Monaka F1, ale v kokpite oranžového McLarenu Honda na štarte Indy 500. McLaren však nekúpil pre Fernanda nový monopost, ale spojil sa so špičkovým tímom Andretti Autosport, ktorý patrí za veľkou mlákou medzi najlepšie. Alonso už vyskúšal monopost Dallara DW12 s motorom Honda, s ktorým bude štartovať na Indy 500 28. mája 2017. Pred samotnými pretekmi ho čaká ešte niekoľko testovaní.

Zdroj: carscoops.com