Je výsledkom päťročnej spolupráce Bielorusov s Nemcami. U výrobcu si môžete tento jedinečný úkaz na kolesách už objednať za 50 000 eur. Za túto sumu dostanete offroad, ktorý sa určite na nič nehrá. Vonkajšími rozmermi nie je to najväčšie, čo sa dá kúpiť, ale jednoznačne sa na ceste i mimo nej nestratí. Hunta Overcomer je dlhý 4,5 metra, vysoký 2,65 metra a široký 2,5 metra a rázvor je 3,1 metra. So svetlou výškou 660 mm a schopnosť prekonať 40% stúpanie z neho robí nekompromisný tereniak.

Pohyb vo vode umožnia kolesá s nízkotlakovými pneumatikami, ktorým za príplatok pomôže lodná skrutka. Najvyššia dosiahnuteľná rýchlosť je v tomto prípade 8 km/h.

Len 70 kW a 195 Nm

Pohotovostná hmotnosť tereniaku je 2,3 tony a na ťažné zariadenie môže pripojiť príves do hmotnosti 1500 kg. Karoséria je kompletne vyrobená z laminátu a je patrične odhlučnená. Uvezie až 8 ľudí. Ak čakáte pod kapotou aspoň 200 koní, tu vás sklamem. Paleta motorov pozostáva z jednej zážihovej a jednej vznetovej jednotky. Zážihový štvorvalec s objemom 1,7 litra s výkonom 60kw a 127 Nm pri  4000 otáčkach za minútu asi nebude to pravé orechové, skôr by sme volili dieselovú verziu s objemom 1,9 litra, s výkonom 70 kW a 195 Nm pri 2500 otáčkach za minútu. Mám dojem, že oba poznáme z Lady Niva. K dispozícii je výlučne 5 stupňová manuálna prevodovka s redukciou. Samozrejmosťou je i uzávierka diferenciálu. Základná palivová nádrž ma objem 100 litrov. Vozidlo dosahuje rýchlosť 50 km/h a údaje o spotrebe nie sú známe, predsa v teréne to tak či tak bude žrať ako malý tank. :)

Základná výbava je veľmi strohá, a príplatková tiež nebude veľmi obšírna. Za zmienku stojí možnosť dokúpenia druhej nádrže s objemom 95 litrov, generátor určený na zváranie, a svetelná rampa. Ale v Bielorusku nezabudli ani na pohodlie a istotu obsluhy a je k dispozícii cúvacia kamera a klimatizácia.

Na promo videu vyzerá, že všetko funguje ako má. Ale prinášame Vám i video, kedy mal Hunta problémy na zamrznutom rybníku, kedy nemohol rozlomiť ľad na kryhy ako ľadoborec, a dokonca sa ani vyštverať nahor. Jediná možná cesta bola pravdepodobne cesta späť.

Vysvetlivky: gazik – Toto pomenovanie zvyčajne používali naši rodičia a prarodičia na označenie terénneho vozidla, a ma totožný význam ako slovo „džíp“.  Pomenovanie vychádza z dnes legendárneho modelu GAZ 69

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Zdroj:toxaby