Hyundai má v ponuke viacero SUV a novinka Kona by nemala nahrádzať žiaden z nich. Bude to totiž ďalší typ v portfóliu, ktorý má pomôcť značke stať sa do roku 2021 popredným ázijským výrobcom. V hre je však stále náhrada za model ix20. Ten stojí na platforme typu i20.

Zástupcovia značky tiež plánujú do roku 2021 predstaviť 30 nových modelov a ich deriváty. Hyundai pomenoval novinku podľa oblasti ostrova na Havaji. Pokračuje tak v označovaní jednotlivých SUV podľa geografických oblastí.

Novinku plánujú oficiálne predstaviť v priebehu leta a do predaja by sa mala dostať koncom tohto roka. 

Novinku plánujú oficiálne predstaviť v priebehu leta a do predaja by sa mala dostať koncom tohto roka. Hyundai však už teraz prezradil niektoré detaily a odhalil tiež novinárske fotografie časti automobilu.

Dizajn pokračuje v identite značky Hyundai a pridáva progresívny charakter. Zaujímavým znakom budú dvojité predné svetlomety. Vyššie sa nachádzajú denné LED svetlá a dole klasické LED hlavné svetlá. V strede je kaskádovitá maska chladiča, ktorá dotvára siluetu prednej časti.

Kaskádovitá maska bude hlavným identifikátorom novinky

Od roku 2001 predal Hyundai viac ako 1,4 milióna kusov Santa Fe a tak je kategória SUV jedným z jej popredných predajných artiklov. Na novinke tak nenechajú nič na náhode. Do predaja sa dostane aj ako predokolka a za príplatok bude dostupný aj pohon všetkých kolies. Rozmermi má patriť pod model Tucson a jej „úhlavnými nepriateľmi“ budú Nissan Juke, Opel Mokka X alebo Renault Captur. Všetky bližšie informácie doplníme po jej oficiálnom predstavení v priebehu tohto leta.