Ide aj o peniaze, ale v skutočnosti o oveľa, oveľa viac

Tím B&B powered by SRT vyhral 5. kolo IIKC

Medziľudské vzťahy pretekárov sú aj napriek súťaživosti a napätej bodovej situácii nadštandardne dobré. Rozdielne vlajky štátov na časovej tabuli zvýrazňujú aj "nevypísaný" súboj národností, ktorý je svojim spôsobom a vývojom taktiež zaujímavý. Z účasti maďarských jazdcov v IIKC sa veľmi tešíme, no zároveň musím konštatovať, ako veľká škoda je, že maďarská halová scéna nedokáže zmobilizovať dostatočne silný tím, ktorý by do jazdeckého kotla IIKC vniesol potrebnú porciu "štipľavej papriky"! Česť moravsko-českej jazdeckej kvality reprezentuje síce len jeden pretekár, ale zato veľmi úspešne. Rakúski jazdci sú aj naďalej skvelým príkladom a inšpiráciou, no na rozdiel od minulosti, kedy hrali prím, to dnes už vôbec nemajú ľahké. Jazdecký progres a sebavedomie slovenských pretekárov im to poznateľne komplikuje a nejeden úspešný rakúsky tím je v IIKC odsúdený na umiestnenia, na ktoré doma nie sú celkom zvyknutí.

…zosadiť z trónu!

Na tomto mieste by som rád zabral trochu zoširoka. Každý šport, epocha má svojho obdivovaného víťaza, neporazeného lídra. Podľa nich sa všetko orientuje, vďaka nim majú prehry a víťazstvá svoju výnimočnú hodnotu. V prípade jazdcov rakúskeho tímu B&B powered by SRT tomu tak definitívne je. V 2005 roku si tímový šéf Karl Spies zadefinoval cieľ a naplánoval cestu k úspechu, ktorá v tejto forme doposiaľ nemala obdobu. Jeho tím vyhral všetko, čo sa vyhrať dalo, resp. všetko čo malo hodnotu, meno a glanz. Pred pár týždňami prevzal tím B&B Powered by SRT svoju ďalšiu cenu za celkové víťazstvo za rok 2016. Pri prevzatí putovného pohára so sedemnásťročnou históriou oznámil tímový šéf Karl Spies koniec športovej kariéry. Ako jeho dlhoročný priateľ mám zmiešané pocity. Bol som pri jeho začiatkoch a som rozľútostený, že sa končí niečo, čo mi bolo dlhoročnou inšpiráciou. Na druhej strane som nesmierne rád, že sa to odohráva práve u nás v Kart 1 Arene na IIKC.

Ide aj o peniaze, ale v skutočnosti o oveľa, oveľa viac

Karl Spies a Mike Krasňanský

Pred definitívnym odchodom tohto charizmatického človeka a jeho obdivuhodne úspešného tímu ich čaká posledné veľké finále IIKC 2016 - 2017. V indoorkartingovej scéne na obidvoch stranách Dunaja je to téma číslo jedna! Tím mladých česko-slovenských jazdcov, Simon Suchovský, Zdeněk Ošťádal a Andreas Novák sa ich pokúsia zosadiť z trónu.

…ide aj o peniaze, ale v skutočnosti o oveľa, oveľa viac…

Čaká nás brutálne finále!!!

Text: Michal "Mike" Krasňanský

Foto: Starline

Kart1 Arena