Indoorové Majstrovstvá Sveta čaká náročné semifinále

Fyzická náročnosť bola veľká

V indoorových majstrovstvách nerozhodujú len schopnosti jazdca, ale aj šťastie a technika. Niekoľkokrát sa stalo, že pretekár nesprávne odhadol zastávku v boxoch a zišiel z trate keď boli boxy plné, čím si pokazil preteky. Navyše 20-minútové preteky v motokáre KZR sú fyzicky veľmi náročné, z pohľadu kondície sa im nevyrovnajú ani hodinové preteky jednotlivcov v Sodi RT8. Tento rok boli organizátori nútení zaviesť pravidlo 107%, kde pretekár s viac ako o 7% horším časom dostal čiernu vlajku a preteky pre neho skončili. Opatrenie zabránilo tomu, aby jazdci odpadávali počas pretekov ešte v motokáre.

Indoorové Majstrovstvá Sveta čaká náročné semifinále

Marcel Liedl po náročných pretekoch

Šťastie a technika tiež dokážu zamiešať poradím. Napríklad úradujúci Majster Sveta Mathias Grooten dostal niekoľkokrát veľmi pomalú motokáru alebo mal technické problémy. Do semifinále síce postúpil, ale ďaleko za top 10 a už má len malú šancu, že titul obháji.

Indoorové Majstrovstvá Sveta čaká náročné semifinále

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Do semifinále sa dostali nielen najlepší pretekári, ale aj takí, ktorým los priradil dobré motokáry a vyhli sa im technické problémy. Slovensko sa v tvrdej konkurencii nestratilo, naši jazdci potvrdili, že patria medzi širšiu špičku. Marcel Liedl aj Ivan Lexa síce zostali pred dverami semifinále, ale bojovali až do konca, pretože šancu mali až do posledných pretekov. Viac šťastia mali Filip a Marián Balážovci, ktorí sa do semifinále dostali a teraz ich čakajú veľmi náročné semifinálové preteky.

Foto: Adam Popovec