Model 911 Turbo S v každej generácii patril k najvýkonnejším 911-tkam. Pre tých, ktorí chcú niečo extra a nebažia len po väčšom výkone, ale hlavne jedinečnosti, pripravili v Porsche ďalší veľmi málo dostupný model z typového radu 991, model 911 Turbo S Exclusive Series.

Príplatkové prvky výbavy pre ostatné modely 911, ako balík Sport Chrono a aktívny podvozok Porsche Active Suspension Management, sú pre tento špeciálny kúsok štandardom.

Voči sériovej 911 Turbo S vzrástol výkon o ďalších 27 koní na výsledných 446 kW (607 k). Krútiaci moment dosahuje maximum 750 Nm v rozmedzí od 2 250 do 4 000 ot. Motor kombinujú len so 7-stupňovou automatickou prevodovkou PDK a s pohonom všetkých kolies. Dynamické parametre? Ďaleko viac ako slušné.

Pod 20-palcovými diskami sú ukryté príplatkové keramické brzdy s čiernymi brzdovými strmeňmi a zlato farbeným nápisom Porsche.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 2,9 sekundy a na 200 km/h mu to trvá 9,6 sekundy! Maximálna rýchlosť atakuje hodnotu 330 km/h. Model dodávajú s 20-palcovými diskami s centrálnym zamykaním a čierno zlatistým sfarbením. Po prvýkrát sú dostupné brzdové strmene pre keramické brzdy v čiernej farbe so zlato-žltým nápisom Porsche.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Do štandardného vybavenia pribudol balík Sport Chrono a aktívny podvozok Porsche Active Suspension Management. Ďalšou zvláštnosťou je exkluzívna farba Golden Yellow kombinovaná s dielmi z uhlíkových vlákien, ako napríklad kapota alebo strecha. V ponuke sú, samozrejme, aj iné farby karosérie. Zadné krídlo z balíka Turbo Aerokit korešponduje s dvojitými koncovkami výfuku.

V interiéri nájdeme takmer všade žlté prešívanie.

Vnútri nájdeme športové sedadlá čalúnené v koži s prešívaním v kontrastnej zlato-žltej farbe. Výrobná kvóta je zatiaľ obmedzená na 500 kusov. Cena v Nemecku štartuje na bláznivých 260 000 eur. Predaj začal 8. júna 2017. Aj keď nejde o najvýkonnejšiu 911-tku, tento status patrí nedávno ohlásenému nekompromisnému modelu 911 GT2, tento luxusný superšport zaujme vhodnosťou pre denné použitie a v prípade Porsche už tradične aj skvelou spoľahlivosťou.