D1 POTREBUJE NA ZVLÁDNUTIE DOPRAVY KOLEKTORY

Nie, naozaj tým nechceme povedať "my sme Vám to hovorili". Ale hovorili sme to! Dnes ste mohli na vlastnej koži zažiť, na čo upozorňujeme od začiatku - a to, že výstavba križovatky Blatné, ako aj výstavba križovatky Triblavina, rozširovanie diaľnice D1, dvíhanie diaľnice D1 potrebuje na zvládnutie dopravy kolektory od Bratislavy po Senec!!!

Z toho dôvodu mali byť tieto objekty vybudované ako prvé. Až potom sa mala riešiť diaľnica D1 a stavať križovatka D1xD4. Tak to bolo zdôvodnené v dopravnej koncepcii, ktorá bola schválená a preverená dopravnými prieskumami a ktorú NDS a ministerstvo dopravy svojvoľne mení. V rozpore so zákonmi a v rozpore so zdravým sedliackym rozumom!

Dnes jedna nešťastná dopravná nehoda pri križovatke Blatné, ktorá je od Bratislavy vzdialená 24 km, paralyzovala východnú časť Bratislavského kraja a časť Bratislavy. Takto bude vyzerať doprava pri uzávierke D1? Čo na to hovoríte, odborníci?!

Ešte stále máte pocit, že naše protesty sú neoprávnené? Alebo že sa vás to netýka? Týka sa to bohužiaľ nás všetkých, všetci sme sa stali rukojemníkmi nezodpovedných rozhodnutí ministerstva dopravy. A na to, že to nie je v poriadku, budeme upozorňovať ďalej. Najbližšie 4.4.2017, kedy chystáme ďalší protest!

 

Tatiana KRATOCHVÍLOVÁ
OZ Triblavina

FOTO: PZ SR