Marchinne hovorí, že nové Ferrari budú hybridy

Hybridné technológie od roku 2019 uvidíme v každom Ferrari, nielen v autách ako LaFerrari a LaFerrari Aperta

Od roku 2019 len hybridy

Sergio Marchionne má recept, hovorí že každé Ferrari predané od roku 2019 bude mať na palube nejaký druh hybridnej technológie. Spomenul aj, že automobilka rozšíri modelový rad tak, aby oslovila viac zákazníkov, nebude sa teda sústreďovať len na technologicky vyspelé modely. Príkladom je Ferrari GTC4Lusso T, kde vymenili V12 a pohon všetkých kolies za V8 a pohon zadných kolies, čím z neho urobili supercar viac použiteľný na každodenné jazdenie.

Ferrari chce vyrábať viac áut, no limitujú ich regulácie CO2. Riešením má byť hybridizácia, hybridné technológie už nebudú doménou len hypercaru LaFerrari, ale od roku 2019 by mali byť v každom aute značky.

„Zdá sa, že Ferrari uvažuje nad pridávaním jedného, či dvoch modelov do ponuky každé štyri, päť rokov. Vyzerá to tak, že tento postup je výhodnejší ako iné stratégie expanzie značky,“ hovorí analytik Stuart Pearson z Exane BNP Paribas. „Toto môže byť skutočne pozitívne a v kombinácií so zameraním sa na hybridizáciu to môže Ferrari umožniť prekročiť hranicu 10000 áut.“

Zdroj: carscoops.com