Pre zachovanie exkluzivity vyrobia len 10 kusov Scaldarsi Emperor I. Cena jedného sa predpokladá na 1,5 milióna dolárov. Ak by vám peniaze nechýbali, kúpili by ste si niečo také?

Auto s 24 karátovým zlatom

Čo Scaldarsi s autom spravili, že cena je taká astronomická? Zobrali Mercedes-Maybach S600 a dali doň 24 karátové zlato. To samo navýšilo hodnotu auta. Následne sa pustili do exteriéru a upravili ho takmer na nepoznanie, počnúc predným nárazníkom s obrovskou mriežkou, až k zadnému nárazníku. Bok a zadok nevyzerajú zle, pri prednej maske sa asi inšpirovali Chryslerom 300C. Kolesá tiež nie sú len tak hocijaké, dizajnom sa k autu sa hodia.

Tento pohľad skôr ako cisára pripomína naštvaného žraloka. 

Na čo sa môže zákazník pri Scaldarsi Emperor I tešiť? Dalo by sa povedať, že kde sa pozrie, samý luxus. Vnútri je 24 odtieňov kože z 24 druhov zvierat, 78 druhov dreva a 16 druhov farieb exteriéru. 


Pod kapotou je pohonná jednotka 6,3 biturbo V12. Firma požiadala Brabus, aby zo základu vypumpovali viac. Výsledok je neskutočných 888 koní. Z 0 na 60 mph (96 km/h) zrýchli tento kolos za 3,7 sekundy.


Celkové hodnotenie projektu? Niektoré detaily sú viac než zaujímavé a úctyhodné. Ale ako celok mi auto príde až veľmi exhibicionistické s dávkou nevkusu. To sa týka predovšetkým exteriéru. Ale keďže je pripravených len 10 kusov, iste sa nájde 10 zákazníkov, ktorí si ho bez problémov a s radosťou kúpia.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov