Biely Stylish Explorer predstavuje cestnú verziu so zakrytou korbou. Naopak zlatý Powerful Adventurer je čistý off-road s oplastovaním, poriadnymi gumami, nosičmi na korbe a predným navijákom. 

Áno, prémiový pick-up na trhu chýba. Že ho Mercedes chystá, nie je tajomstvo. Prvýkrát sa o ňom zmienil začiatkom minulého roka a prezradili, že bude stredne veľký, postavený na základoch Nissanu Navara NP300. Automobilka však sľubuje plnohodnotné a luxusné auto, nie Navaru s hviezdou na kapote. Pred pár dňami ukázali v Štokholme svetu prvé koncepty, ktoré sú predzvesťou triedy X.

Vľavo off-road verzia Powerful Adventurer a vpravo cestná Stylish Explorer

Pod kapotou naftová V6

S dizajnom pick-upov sa veľa experimentovať nedá. Budú to stále „4 dvere a korba“. Automobilky však väčšinou vsádzajú na drsnejší a hranatejší vzhľad. Mercedes X-Class má celkom svojský dizajn, no nesmieme zabúdať, že ide stále o koncept. Teda o dva. Biely Stylish Explorer predstavuje cestnú verziu so zakrytou korbou. Naopak zlatý Powerful Adventurer je čistý off-road s oplastovaním, poriadnymi gumami, nosičmi na korbe a predným navijákom. Pod kapotou nájdeme naftové V6 naladené na rôzne výkony. Samozrejmosťou je pohon všetkých štyroch kolies 4Matic s redukčnou prevodovkou a uzávierkami stredného a zadného diferenciálu. Zachovaný zostal aj rebrinový rám.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Vnútri máme čakať kvalitné materiály. Dizajn interiéru sa od sériových Medveďov líši, no nie zásadne. Vidieť môžeme „letecké“ výduchy ventilácie a tablet na stredovej konzole. Zaujímavo pôsobí volič prevodovky medzi sedadlami. Toto riešenie už Mercedes nepoužíva a volič je väčšinou na pravej strane volantu. Cestná verzia dostala luxusnejšie hnedobiele čalúnenie, off-roadová má zase pred spolujazdcom hasiaci prístroj. Sériová verzia sa objaví budúci rok a predaje začnú koncom roka 2017. Vyrábať ho budú vo fabrike Nissanu v Barcelone a v argentínskej fabrike Renaultu v Cordobe. Je jasné, že kľúčovým trhom pre triedu X bude Južná Amerika a Európa. Do domova pick-upov, USA, ho vraj zatiaľ nechystajú...

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

zdroj: carscoops