Bude to Poľsko?

Britský magazín Automotive News však pred pár dňami priniesol správu o tom, že Mercedes vraj pre stavbu fabriky favorizuje Poľsko. Najväčším konkurentom tejto investície je Rusko. Jedna z lokalít, ktorú Nemci preferujú, je pri meste Jawor. Ak vám je toto meno povedomé, spomínalo sa v reportoch z minulého roka. Stavbu fabriky tu totiž zvažovali Briti, pred rozhodnutím prísť k Nitre.

Mercedes-Benz vraj Slovensko pre stavbu svojej novej fabriky nikdy nezvažoval. Znamená to však, že do hry nemôžeme ani vstúpiť a skúsiť to?
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Manažéri Mercedesu zatiaľ nechcú špecifikovať, ktoré typy áut by sa v novej fabrike vyrábali. Majú to byť autá na platforme MRA. Na nej však Mercedes stavia triedu C, SUV GLC, triedu E a dokonca triedu S. Hovorca koncernu Daimler je vo veci mimoriadne skúpy na slovo. Tvrdí dokonca, že v top manažmente nepadlo žiadne rozhodnutie stavať fabriku pre osobné autá v strednej Európe. Poľskí predstavitelia vládnych agentúr sú tiež neochotní komunikovať. Po "prehre" o JLR so Slovenskom je celkom pravdepodobné, že urobia všetko preto, aby ďalšiu hru o strategického investora neprehrali.

zdroj: Automotive News