Od soboty 22. 07. do utorka 25. 07. bude doprava na úseku Blatné reorganizovaná. Očakávajte obmedzenia.

Po ukončení prác v pravom páse diaľnice D1 pri obci Blatné pristúpi NDS k presmerovaniu dopravy zrkadlovo do opačného smeru. Presmerovanie je nevyhnutné z dôvodu realizácie prác v ľavom páse diaľnice. Dopravu na úseku D1 v úseku 29. až 32. kilometra presmerujú z ľavého jazdného pásu do pravého jazdného pásu (v smere z Bratislavy do Trnavy).

 

Informácia pre motoristov 

Obmedzenia spojené s realizáciou presmerovania začnú postupne 22. júla (sobota) a budú trvať zhruba do 25. júla (utorok). V tomto čase budú premiestňovať dočasné dopravné značenie či betónové zvodidlá. Vedenie dopravy bude miestami aj dočasne v režime 1+1 pruh.


Nové vedenie dopravy

Po zrealizovaní presmerovania bude doprava vedená po novovybudovanej cementobetónovej vozovke v režime 2+2 pruhy s tým, že pomalý jazdný pruh bude široký 3,25 m a rýchly jazdný pruh 2,5 m.

Prevádzka diaľnice v tomto režime potrvá približne do konca novembra! Už asi nemá zmysel komentovať túto situáciu ako kocúrkovo a poukazovať na mnohé podobné riešenia zo zahraničia, kde takýto most ponad diaľnicu dokážu postaviť za týždeň, v horšom prípade za mesiac.

Obmedzenia na D1 pri Blatnom

Prvé zlepšenie už v septembri


Už v septembri by sa mal odľahčiť terajší zjazd z diaľnice D1 na Senec. V tomto čase plánujeme spustiť južné vetvy križovatky Blatné, v smere z Bratislavy do Trnavy, motoristi tak z D1 cez križovatku Blatné budú môcť schádzať do Senca, respektíve Blatného a okolitých obcí. Sprejazdnenie celej križovatky Blatné je plánované na december tohto roka.

Zdroj: NDS