Audi SQ7 TDI 4,0

Audi SQ7 je najvýkonnejšie naftové SUV v predaji

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov
Motor 4,0 TDI má výkon 320 KW (435 koní) a 900 Nm. Na stovku dokáže akcelerovať len za 4,8 sekundy.

Najzaujímavejšou novinkou Audi SQ7 je jednoznačne motor. Ide o úplne nový agregát 4,0 TDI V8. V útrobách skrýva inovatívnu technológiu – elektrický kompresor (EPC). Naftový osemvalec je prvý sériový motor, ktorý prichádza s EPC. Elektrický kompresor pracuje najmä v nízkych otáčkach a pomáha rozhýbať ťažké vozidlo a minimalizovať odozvu na stlačenie plynu. Vo vyšších otáčkach pracuje už dvojica klasických turbodúchadiel.


Elektrický kompresor pracuje tak, že na roztočenie používa elektrickú energiu. Nástup výkonu je teda takmer okamžitý oproti turbodúchadlám. EPC berie energiu z 48 voltového elektrického rozvodu, ktorý pracuje popri klasickom 12 voltovom.

Na stovku len za 4,8 s


Motor 4,0 TDI má výkon 320 KW (435 koní) a 900 Nm. Na stovku dokáže akcelerovať len za 4,8 sekundy. Priemerná kombinovaná spotreba je podľa cyklu NEDC len 7,2 litra na 100 km. Samozrejmosťou je pohon všetkých kolies quattro. Motor spolupracuje s 8-stupňovou automatickou prevodovkou.

Zásadnou novinkou nie je len motor, ale aj elektro-mechanické aktívne stabilizátory. Tie sa starajú o čo najmenšie náklony v zákrutách. Podľa inžinierov Audi systém potláča aj nedotáčavosť a auto sa jednoduchšie kontroluje. Audi SQ7 príde v 5-miestnej, ale aj 7-miestnej verzii. Pôjde tak o mimoriadne rýchle rodinné vozidlo.


Audi SQ7 TDI začína v Nemecku na cene 89 900 eur. V základe však dostane viac výbavy ako v prípade bežnej Q7. Nechýbajú tu LED svetlá, adaptívny vzduchový podvozok, trojramenný športový volant s pádlami, väčšia 85 litrová nádrž, alarm, elektricky nastaviteľné športové sedadlá a 20“ disky kolies. Všetko v hodnote okolo 10 000 eur. Z príplatkovej výbavy môžete siahnuť po quattro športovom diferenciáli, natáčaniu všetkých kolies a aktívnych stabilizátoroch.

Audi SQ7 TDI 4,0

V interiéri nájdeme štvorramenný volant s pádlami a iné doplnky S line.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zdroj: tlačová správa