Nissan Juke má už niekoľko svetových prvenstiev. S netradičným dizajnom si tak pripisuje ďalšie prvenstvo v podobe obratu do tvaru písmena J. To samo o sebe nie je nič zaujímavé. Profesionálny kaskadér však musel úlohu zvládnuť len pomocou panoramatickej kamery. Všetky sklá mal totiž prelepené čiernou nepriehľadnou fóliou.

Otočenie vozidla do tvaru písmena J znamená obrat o 180°. Ďalším obmedzením bol priestor, na ktorom to musel dokázať. Doteraz držal rekord „s otvorenými očami“ na priestore, ktorý bol širší len o 18 cm voči dĺžke vozidla. Táto medzera mu stačila aj s úplne zatmavenými sklami. Crossover dokonca otáčal pri jazde vzad do smeru vpred.

Kaskadér mal vo vozidle úplnú tmu

Kaskadér videl len cez monitor

Svetový rekord dosiahol kaskadér Paul Swift vo výrobnej továrni Nissanu v anglickom Sunderlande. Podľa kaskadéra bol pohľad von z vozidla len cez monitor veľmi zvláštny, po chvíli si ale zvykol. Systém AVM, ktorého súčasťou je 360-stupňový pohľad na vozidlo, je tiež jedným z krokov k autonómnej jazde, prípadne autonómnym parkovacím manévrom. Pozrite si priložené vozidlo, kaskadér to naozaj nemal jednoduché.