Volvá radu 90 vyzerajú ohromne. Vďaka dizajnu zaslúžene všade budia pozornosť. Je isté, že rad 60 bude tvarovo podobný.

Volvo sľúbilo zvýšenie bezpečnosti 

Nová 60-ka príde asi budúci rok. Najneskôr začiatkom roka 2018. Tento typ na trhu zápasí s Audi A4, BMW radu 3 a Mercedesom triedy C. Už kolujú informácie, že novinka sa bude veľmi ponášať na vyšší rad. V porovnaní s predchodcom prisľúbili podstatné zvýšenie bezpečnosti. To je dosť silné tvrdenie, keďže súčasné Volvo 60 bolo pri uvedení v roku 2010 najbezpečnejším autom sveta a dodnes by sa od neho mohli mnohé konkurenčné kúsky čo-to priučiť. Rovnako dôjde k zlepšeniu techniky. Nové Volvo S60/V60 v najvyššej konfigurácii vybavia 9" displejom so systémom Sensus. Rovnaký je v S90/V90 a XC90. V príplatkovej výbave nebude chýbať systém City Safe, ktorý brzdí nielen pred chodcami, cyklistami, ale aj pred vysokou zverou. Asistent funguje do rýchlosti 50 km/h. Novinka ponúkne polo-autonómny režim Pilot Assist II, ktorý funguje do 130 km/h (staršia verzia len do 50 km/h).

Nové Volvo S60/V60 bude vyzerať nejako takto

Predpokladaný tvar sedanu strednej triedy je opticky odľahčený a atletický. Nebude to žiaden mamut, aj keď je pravdepodobné, že najľahším v triede pre veľkú odolnosť karosérie tiež nebude.

Typová podobnosť tvarom na zákazníkov funguje. Volvo sa, rovnako ako ostatné automobilky, tejto črty neplánuje vzdať. Naopak, podľa všetkého ju ešte upevní.

Šéf Volvo pre Severnú Ameriku Lex Kerssemakers ešte začiatkom roka potvrdil, že nové Volvo S60 ponúknu s krátkym a dlhým rázvorom. V súčasnej generácii verzie Inscription je rozdiel až 8 centimetrov. Sám sa pýtam, či má taká verzia zmysel, keď nedávno prišla nová 90tka...
 

V oblasti motorov asi nemôžeme očakávať nič prevratné. Len samé dvojlitre, vrátane hybridného pohonu. Predpokladám, že spodná hranica výkonu bude trošku nižšie. Najsilnejší preplňovaný štvorvalec sa asi dotkne hranice 300 koní.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zdroj: RM Car Design