Prístrojový panel vyrobili z ručne lakovaného mahagónu s javorovými prvkami. Prahy dverí a hlavica radiacej páky sú z jedného kusu dreva, tiež z mahagónu.
Fiat autosalón Paríž 2016

Fiat 500 Riva je inšpirovaný výrobou jácht

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Fiat Riva 500

Model 500 Riva je výsledkom spolupráce Fiatu a staviteľa jácht Riva. Malý Fiat má byť dvojníkom jachty Aquariva Super. Myslíte si, že takýto špecifický model zaujme len pár nadšencov? Automobilka má za tri mesiace už 3000 objednávok, čo je číslo, ktoré presahuje všetky očakávania. 500 Riva má modrú farbu (Sera Blue), ktorá predstavuje najpopulárnejšie farebné prevedenie jácht Riva. Verzia s otvorenou strechou má aj tmavo modrú látkovú strechu. Hatchback dostal čiernu panoramatickú strechu.

Karosériu zdobia detaily ako chrómované kryty vonkajších spätných zrkadiel, kľučky dverí a lišta na prednej kapote. Prúžok v akvamarínovom odtieni sa tiahne okolo celej karosérie. Vozidlo sa môže pochváliť aj 16" zliatinovými kolesami s 20 lúčmi a špeciálnou modrou úpravou, ktoré vznikli výhradne pre túto verziu. Špeciálnu edíciu Riva 500 zdobí logo tejto námornej legendy na kapote, blatníkoch a tiež na prístrojovom paneli.

Fiat autosalón Paríž 2016

Fiat 500 Riva ponúka luxusný interiér

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Prístrojový panel vyrobili z ručne lakovaného mahagónu s javorovými prvkami. Pri výrobe použili inovatívnu technológiu, keď drevo inštalovali na karbónovú škrupinu. Toto riešenie zaisťuje tvarovú stálosť, pružnosť a odolnosť v priebehu času. Javorové prvky sú vkladané ručne, čo robí každý kus úplne originálnym. Prahy dverí a hlavica radiacej páky sú z jedného kusu dreva, tiež z mahagónu. Sedadlá sú čalúnené kožou Poltrona Frau v slonovinovej farbe a s prešívaním v rovnakom odtieni, lemovanie sedadiel je však vyvedené v kontrastnom odtieni Sera Blue.

Fiat autosalón Paríž 2016

Fiat 124 America Spider

Fiat 124 America Spider


Talianska značka priniesla aj Fiatu, teda pardon, Fiat 124 Spider (ide o automobil, ktorý vychádza z Mazdy MX-5 ND). Fanúšikovia môžu vidieť v Paríži novú limitovanú edíciu America, ktorá oslavuje model z 80. rokov postavený k 50. výročiu štúdia Pininfarina. Táto špeciálna séria sa môže pochváliť rovnakým bronzovým odtieňom karosérie ako originálny model. Kryty vonkajších spätných zrkadiel sú v striebornom odtieni a interiér je čalúnený kožou v odtieni Tobacco. Na želanie je možné nový Fiat 124 Spider America dodať so 17“ zliatinovými diskami s historickým dizajnom a nosičom batožiny na veku kufra. Fiat 124 America Spider zahŕňa štítok s poradovým číslom a logo na maske chladiča. Svetovú premiéru má v tejto verzii aj šesťstupňová dvoj-spojková prevodovka.


Mimochodom, športová značka Abarth má od roku 2016 zastúpenie aj na Slovensku. Už nemusíte chodiť nakupovať do zahraničia. Výhradný a jediný predajca sídli v Lovinobani neďaleko Lučenca.