Koleos patrí v ponuke značky nad Kadjar. Dĺžka auta je 4670mm a rázvor má 2710 mm.
Renault Koleos

Koleos nesie typický dizajnový jazyk moderných Renaultov

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

“Dnes v Pekingu uvádzame svetovú premiéru novej vlajkovej lode SUV Renault Koleos. Koleos bol kompletne zmenený, dostal nové motory, štýlový vzhľad, unikátne schopnosti a plnohodnotné kapacity SUV,” povedal Carlos Ghosn.

Druhá generácia Koleosu pripomína na prvý pohľad zdvihnutý Talisman. V útrobách však v podstate skrýva techniku Nissanu X-Trail, keď stojí na rovnakej platforme CMF-C/D. Zvonku dominujú autu svetlomety. Tie využívajú LED technológiu a vďaka tomu majú mať o 20% lepší výkon, než halogény. Vo vyšších výbavách môžete mať 19“ disky kolies.

Koleos patrí v ponuke značky nad Kadjar. Dĺžka auta je 4670mm a rázvor má 2710 mm. Vo vnútri poskytne auto údajne najviac priestoru pre posádku v triede. Podvozok je od zeme vo výške 213 mm. Nechýba ani systém pohonu všetkých kolies. K dispozícií sú režimy 2WD, 4WD a 4WD LOCK.

V ponuke ako diesel tak aj benzín

Ponuka motorov zahŕňa tri benzínové a dva naftové motory. Ich výkon je v rozpätí 96 kW – 127 kW. Neoficiálne informácie naznačujú, že Koleos dostane aj 2,0 litrový agregát. Ostatné Renaulty si musia vystačiť s jednotkami o objeme 1,6 litra. Motory budú spolupracovať so 6-stupňovým manuálom alebo variátorovou prevodovkou X-tronic.

Renault Koleos

Vo vyšších výbavách ponúkne Koleos prémiový interiér

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Interiér sa tiež nevymyká modernému štandardu značky. Počítajte teda s kvalitným spracovaním, hodnotnými materiálmi a celkovo príjemnou atmosférou. Vo vyšších výbavách nebude v interiéri chýbať infotainment R-link 2, audiosystém BOSE a vyhrievaný volant. Systém R-link2 ponúka ovládanie audio systému, navigácie, hands-free telefonovania, rádia a spravovanie jazdných asistentov.

Nový Koleos prichádza s radom asistenčných systémov a nastavení, ktoré je možné spravovať cez tablet systému R-Link 2.

  • Bezpečnosť: Active Emergency Braking System AEBS (Systém aktívneho brzdenia)
  • Výstraha: Upozornenie pred opustením jazdného pruhu, varovanie o dodržaní bezpečnej vzdialenosti, rozpoznávanie dopravného značenia s upozornením na prekročenie povolenej rýchlosti, sledovanie mŕtveho uhla, detekcia únavy
  • Pomoc: zadná parkovacia kamera, automatické prepínanie diaľkových svetiel, predné, zadné a bočné parkovacie senzory, parkovací asistent.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Nový Koleos značka radí medzi high-end produkty ako modely Espace a Talisman. Okrem toho kompletizuje oživenie dizajnu modelového radu Renault. Nové SUV budú vyrábať v dvoch závodoch. V meste Busan v Južnej Kórei pre všetky trhy okrem Číny a vo Wuhan v Číne pre miestny trh. Obidve továrne spĺňajú štandardy kvality značky Renault.