Pininfarina sa konkrétne zaviazala vyvinúť modulárnu platformu, na ktorej bude automobilka schopná postaviť minimálne 4 samostatné typy. Má na to 36 mesiacov a podľa zmluvy za výsledný produkt dostane 70 miliónov €.

Pininfarina sa konkrétne zaviazala vyvinúť modulárnu platformu, na ktorej bude automobilka schopná postaviť minimálne 4 samostatné typy. Jedným z nich by malo byť prvé auto strednej triedy, kompletne v réžii iránskej automobilky. Doterajšie typy totiž vychádzajú z áut iných automobiliek, najmä Peugeotu. Úlohou štúdia Pininfarina je navrhnúť koncept architektúry, vyvinúť platformu, navrhnúť dizajn auta, urobiť následný vývoj produktu po virtuálne a fyzické schválenie a podpora pri zavádzaní sériovej výroby. Ide teda o veľký balík práce, na ktorý má Pininfarina 36 mesiacov a podľa zmluvy zaň dostane 70 miliónov €.

Riaditeľ Pininfarina Group, Pietro Angori, k obchodu povedal: "Zmluva s Iran Khodro predstavuje ďalší významný krok v stratégii rastu značky Pininfarina na trhoch novej hodvábnej cesty a Blízkeho východu." Iránsky automobilový trh je pritom najväčší na Blízkom východe.

Zdroj: Pininfarina