Odľahčená M2 GTS príde o zvukovú izoláciu, no dostane panely karosérie z uhlíkových vlákien, nastaviteľný podvozok, funkčné aerodynamické prvky a výkon okolo 400 koní.
BMW M2

Pravdupovediac, ani sa tomuto kroku nečudujeme. Už BMW 1M, ktoré automobilka vyrobila v limitovanej sérii, vyvolalo obrovský záujem a medzi časom sa stalo zberateľským kusom. Veľmi dobre si z hľadiska predaja počínala aj  M4 GTS, ktorej BMW vyrobí iba 700 kusov. Už mesiac po predstavení boli totiž všetky predané. Nie je teda dôvod pochybovať ani o úspechu hard core verzie BMW M2. Najmä ak príde v limitovanej sérii, čo mu dodá punc exkluzivity a pridá na zberateľskej hodnote. "Bežnej" M2-ky totiž automobilka vyrobí toľko kusov, koľko si zákazníci objednajú.

Dostať by mala až 400 koní

Odľahčená verzia BMW M2, ktorá podľa nemeckých médií dostala zelenú a pôjde výroby, ponesie pravdepodobne označenie GTS, no v hre je aj označenie CSL. Mala by schudnúť vďaka panelom karosérie z kompozitu z uhlíkových vlákien, odstráneniu zvukovej izolácie a zadných sedadiel. Je zrejmé, že dostane funkčné a zrejme aj nastaviteľné aerodynamické prvky ako spliter, či zadné krídlo. Jej okruhové zameranie samozrejme znamená aj úpravy podvozka, ktorý by mal byť rovnako nastaviteľný a samozrejme výkonnejšie brzdy. Viac výkonu však môžeme očakávať aj pod kapotou. Táto verzia by totiž mohla dostať až 400 koní namiesto sériových 370. Ak by automobilka použila namiesto motora N55B30T0 motor S55B30, ktorý montuje do M4, mohlo by to byť ešte viac. Sériová M4 má totiž až 431 k.

Zdroj: bmwblog

Vizualizácia: xtomi