Prestavujeme jazdcov MX-5 Cupu: #913 Tímea Glossová

Tímeinou zbraňou je ružovo-čierna Mazda MX-5 Cup s číslom 913

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov
Tímea Glossová doteraz jazdila motokáry, sezóna 2016 je pre ňu prvá na okruhoch. V MX-5 Cupe zbiera skúsenosti, stále sa zlepšuje a tlačí sa medzi špičku.

Z motokár na okruhy

Tímei učaroval motoršport a vstupnou bránou do motoršportu sú motokáry. Vyskúšala si to a bolo jasné, čomu sa bude venovať. Motokáry ju pobláznili natoľko, že začala pretekať. Keď už si niečo zobrala do hlavy, tak sa tomu venovala naplno, chcela vyhrávať. A to sa aj podarilo, v rokoch 2012 a 2013 vyhrala kategóriu Rotax Max 125 v seriáli Open Cup. Chcela ísť ďalej a skúsila motokáru KZ 125, ktorú pretekári poznajú ako radičku (radia rýchlosti pákou pod volantom). Tímea aj tu ukázala rýchlosť, keď sezónu 2015 skončila na fantastickom 2. mieste.

Prestavujeme jazdcov MX-5 Cupu: #913 Tímea Glossová

Tímea jazdí MX-5 Cup prvú sezónu a stále sa zlepšuje

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Minulá sezóna bola úvodnou pre MX-5 Cup a Tímea si cupovú Mazdu vyskúšala v jednom z Time Attackov. Rozhodla sa, že pôjde týmto smerom a pripravila vlastné auto. Sezóna 2016 je pre Tímeu prvá na okruhoch a zo začiatku to nešlo tak, ako by si predstavovala. MX-5 nechcela fungovať podľa jej predstáv a zaostávala za konkurenciou. Chcela sa naháňať so špičkou, no to hneď nešlo. Poprosila o pomoc Andyho Studeniča a jeho Racing Academy. Andy jej ukázal, ako má s autom jazdiť. Tímea si rady zobrala k srdcu a neuveriteľne zrýchlila, razom jazdí na špičke. Dokonca si v druhých pretekov MX-5 Cupu na Veľkej cene Slovenska vybojovala v silnej konkurencii fantastické tretie miesto.

Podrobnosti o seriáli nájdete na www.mx5cup.sk

Foto: Jakub Rovný