Už len účasť je veľkým úspechom

Manažér Národného motokárového centra Kart1Arena, Adam Hedera a konzultant Mike Krasňansky priletia do Paríža s výberom tých najlepších slovenských halových pretekárov, akých na Slovensku máme. V kategórii Junior Cup nás bude zastupovať Stelka Khurová. Odchovankyňa Kids Kart Akadémie Renáta Zajceva je v celosvetovom bodovaní na obdivuhodnom štvrtom mieste! Do vytrvalostných 12 h pretekov nastúpia obaja majstri Slovenska, Ali Andreas Gharakhani a Tomáš Bizub, ako aj Andreas Novák a najúspešnejší Slovák súťaže RaceStar, Filip Baláž. Ciele či očakávania si vedenie Kart1 Arena nedefinovalo. Už samotná účasť Slovenska na svetovom finále a to, kam to Kart1 Arena po 5 rokoch existencie dotiahla, hovoria za všetko. Krok za krokom realizujú svoju snahu, byť aktívnou súčasťou slovenského motoršportu. A v Paríži sa ukáže, aké ovocie táto snaha priniesla.

Národné motokárové centrum Kart1 Arena má obrovský podiel na vzniku slovenskej halovej motokárovej scény. Na domácej pôde vytvorili viacero formátov pretekov a programov pre výchovu a zdokonaľovanie jazdcov.

"Národné motokárové centrum Kart1 Arena má obrovský podiel na vzniku slovenskej halovej motokárovej scény. Na domácej pôde vytvorili viacero formátov. Ich ponukové portfólio zahŕňa produkty od individuálnej výchovy deti, cez dospelých až po náročné vytrvalostné pretekárske série. Kart1 Arena iniciatívne nielen navrhla, ale aj zrealizovala myšlienku oficiálnych majstrovstiev Slovenska v halových motokárach. Pre nutnosť a rozsiahlu príležitosť nielen v Bratislave, ale aj na iných miestach Slovenska! Impulz motoršportu priniesli medzi mladých ľudí v projekte Karting na školách. V spolupráci s oficiálnym stánkom slovenského motoršportu, okruhom Slovakia Ring a sériou Slovenský Okruhový Pohár sú spolutvorcami súťaže RaceStar, projektu pre podporu mladých ľudí v slovenskom motoršporte."
 

"Sprostredkovať mladým nadšenie a prístupný motoršport, tým generovať budúcich záujemcov o motoršport." Už v minulosti poukazovali na skutočnosť chýbajúcej prace s mládežou. Jazdci, ktorí v Kart1 Aréna začínajú, môžu neskoršie uspieť, respektíve byť prospešní aj vo veľkom motoršporte.

Elitný seriál IIKC - International Indoor Kart Cup priniesol zviditeľnenie v zahraničí a posun medzi najkvalitnejšie európske série. Dvojnásobný majster sveta Mathias Groothen neskrýval nadšenie z jazdeckej kvality slovenských pretekárov. Dôležitým míľnikom sa stal dátum 1.1.2016, keď sa Kart1 Aréna sa stala členom celosvetovej série SWS Sodi World Series a slovenský halový šport sa stal definitívnou súčasťou svetového indoorkartingu.