S výsledkom rozhodne nie sú spokojní

V kvalifikácii 2. kola Blancpain GT Series Sprint Cup skončil slovenský pretekár Štefan Rosina na 16. mieste. Spolu s Holanďanom Jeroenom Bleekemolenom zdieľajú na legendárnom britskom okruhu Brands Hatch vozidlo Lamborghini Huracán GT3 vo farbách rakúskeho tímu Grasser Racing. Po Q1 figurovalo číslo 16 na 3.  mieste, v Q2 im patrilo 10. miesto, ktoré zaručovalo postup do Superpole. V nej Bleekemolen zajazdil čas 1:23,979, čo stačilo na 16. miesto. „Auto sa oproti prvým pretekom v Misane zlepšilo, no stačilo to len na 16. priečku, s ktorou nemôžem byť úplne spokojný,“ povedal po kvalifikácii Štofi Rosina. „Zajtra to bude komplikované, štartujem Kvalifikačné preteky a v prvej zákrute to bude poriadne dramatické. Pôjdeme čo to dá a uvidíme, čo sa nám podarí.“

Stefan-Rosina-Lamborghini-Huracan-GT3-Brands-Hatch

Štófi Rosina zatiaľ nemá k dispozícii dosť rýchle auto, preto sú jeho výsledky v kontexte pretekov podpriemerné.

Rosina verí, že po vyriešení niekoľkých problémov s autom, bude v hre o pozície v top 5.

V hlavných pretekoch Sprint Cupu seriálu Blancpain GT Series skončil na 17. mieste. Spolu s Holanďanom Jeroenom Bleekemolenom bojovali v Lamborghini Huracán GT3 o bodovanú prvú desiatku, keď sa po štarte zo 16. miesta (za umiestnenie v poludňajších kvalifikačných pretekoch) posunuli už na 13. priečku.

Po úvodných pretekoch roka v Misane sa ani na legendárnom britskom okruhu Brands Hatch tímu Grasser Racing nevydarili zastávky v boxoch. Mechanici síce zvládli výmeny kolies v najrýchlejších časoch, no dve z troch vozidiel dostali trest prejazdu boxovou uličkou za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. Medzi nimi aj Štefan Rosina: „Bojujeme s absolútnou svetovou jazdeckou a tímovou špičkou v kategórii GT3, takže skončiť na 17. mieste nie je vôbec také zlé. No naše ambície siahajú vyššie, tak sa musíme ešte viac snažiť. Oproti Taliansku sa nám tu v Anglicku podarilo zrýchliť, no ešte stále nám chýbajú nejaké desatinky. Verím, že sa nám to postupne podarí dohnať a budeme bojovať o víťazstvá. V kvalifikačných pretekoch som mal kontakt s jedným Bentley, čo ma trochu spomalilo a 16. miesto bolo maximum. V hlavných pretekoch som striedal Bleekemolena a nepodarilo sa mi pár sekúnd naštartovať auto. No potom som zajazdil slušný čas a je škoda, že preteky neutralizoval Safety Car, možno by som vedel útočiť. No moju snahu zastavil trest Drive Through a bolo po dobrom výsledku. Nevadí, sme optimisti a veríme, že víťazstvá v tejto sezóne na nás ešte čakajú,“ povedal po pretekoch Štefan Rosina. Tretie kolo Blancpain GT Series Sprint Cup sa pôjde v prvý júlový víkend na nemeckom Nürburgringu.