Subaru ponúka tento systém pre typy Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg a WRX S4. Najvyššie možné hodnotenie Advanced Safety Vehicle ++ (ASV ++) získali automobily v programe JNCAP, na ktorom spolupracuje japonské ministerstvo infraštruktúry, dopravy a cestovného ruchu s národnou agentúrou pre bezpečnosť vozidiel (NASVA).

Voči predchádzajúcemu roku pridali do testovania autonómny brzdný systém (AEBS), ktorý s asistentom pred vybočením z pruhu (Lane Departure Warning System) a zadnou parkovacou kamerou predstavuje najvyššiu možnú výbavu, pri ktorej vozidlá dostanú najlepšie hodnotenie.

Systém sníma nielen vozidlá, ale aj čiary na ceste

Od roku 2014 majú všetky modely s EyeSight systémom najlepší výsledok, čo znamená vysokú dôležitosť tohto asistenta. Jeho výhodou je tak neodškriepiteľný fakt, že dokáže v kritických situáciách naozaj pomôcť zmierniť následky alebo dokonca odvrátiť dopravnú nehodu. Je to tiež ďalší krok k autonómnym režimom jazdy, ktoré sa bez podobných systémov v budúcnosti nezaobídu. Nová Impreza dokonca na domácom trhu v Japonsku prichádza do predaja so sériovým airbagom pre chodcov, ktorý nastavuje latku v oblasti bezpečnosti ešte vyššie.