Tesla má víziu, že v roku 2018 dodá až 500 000 elektromobilov a o dva roky neskôr už celý milión.

Na vysokom medziročnom raste sa podpísal najmä Model X. SUV síce prišlo na trh už v priebehu predminulého roka, no výrobu naplno rozbehli neskôr. Tesla však nesplnila plán v predajoch. Minulý rok sa podarilo predať len 76 230 automobilov. Plán bol rovných 80 000. Automobilka má však ambiciózne plány a na najbližšie roky plánuje rast výroby a predajov v stovkách percent.

Tesla Model 3

Tesla 3 má zabezpečiť niekoľkonásobne vyššiu produkciu

Tesla má víziu, že v roku 2018 dodá až 500 000 elektromobilov a o dva roky neskôr už celý milión. Raketový rast má zabezpečiť „ľudový“ Model 3, s cenou okolo 35 000 – 40 000 €. Tesla údajne zvládne dodať prvé autá až na začiatku roka 2018. Pôvodne plány hovorili ešte o závere tohto roka. To však nič nemení na pláne, že sériovú podobu auta spoznáme ešte v polovici roka. Teda mali by sme. Uvidíme, či Tesla zase raz nepreloží plány.


Mimochodom, značka má už viac ako 400 000 predobjednávok na Model 3. No náročnejšie bude v najbližších rokoch zvládnuť niekoľkonásobne väčšiu výrobu. Nepôjde pritom len o finančný problém, ale aj personálny a kvalitatívny. Značnú časť práce majú však vykonávať roboty. Tesla preto kúpila nemeckú firmu Grohmann, ktorá sa na túto oblasť špecializuje. Ešte pred koncom roka uvidíme, ako sa vedeniu Tesly podarí pobiť s týmito úlohami. Automobilku však čaká náročné obdobie.


Zdroj: engadget