Výsledkom plánovanej opravy mostných záverov má byť lepší technický stav a tichší prejazd Prístavným mostom. Ak by k realizácii opravy došlo neskôr, hrozilo by rozsiahle poškodenie mostného záveru. V takomto prípade by museli mostný záver vymeniť za úplne nový kus a výmena by priniesla výrazné obmedzenia – dopravu len v dvoch zúžených jazdných pruhoch, v trvaní až 4 mesiace.

Na prebiehajúcej oprave mostného záveru budú pracovať nepretržite 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Pracovníci budú opravu mosta realizovať v priestore pod ním, v stiesnenom otvore širokom približne pol metra.

Obmedzenia na pristavnom moste pre opravu mostnych zaverov v roku 2016

Cez víkend v nočných hodinách (z 12. na 13. marca 2016) počas najnižších intenzít osadili na prístavnom moste oceľové platne s asfaltovými nábehmi. Následne prebieha oprava mostného záveru.
Oprava je plánovaná do 13. 05. 2016 (piatok) do 06:00, na Prístavnom moste diaľnice D1 v križovatke Prievoz (nad kruhovým objazdom Bajkalská ulica).

Oprava je rozdelená na 2 etapy:

na pravom moste von z mesta (smer Trnava) v trvaní 4 týždne,
na ľavom moste v smere do Petržalky v trvaní 4 týždne.

Počas opravy bude doprava vedená cez oceľové platne s asfaltovými nábehmi, v dvoch nezmenených jazdných pruhoch, so zníženou rýchlosťou na 60 km/h. Národná diaľničná spoločnosť sa ospravedlňuje motoristom za znížený komfort.

zdroj: správa NDS