Čínsky trh je síce špecifický (niektoré modely s predĺženým rázvorom kúpite len tam), ale budúcnosť tiež vidia v elektrifikácii áut. Volvo svoje prvé elektrické vozidlo bude ponúkať tiež v Číne. Pre jeho ľahšiu distribúciu na tento dôležitý trh sem dokonca presunú aj jeho výrobu.

Prvé elektrické Volvo môžeme očakávať v predaji v roku 2019. Z Číny má pritom putovať na všetky dôležité trhy sveta.

Prvé elektrické Volvo môžeme očakávať v predaji v roku 2019. Z Číny má pritom putovať na všetky dôležité trhy sveta. Rozhodnutie o výrobe elektromobilu práve v Číne zdôrazňuje úlohu v elektrifikácii, ktorú Čína bude v budúcnosti predstavovať.

Modulárna koncepcia SPA umožní predstaviť elektrický model vo viacerých kategóriách.

Volvo tiež podporuje výzvu vlády v Číne, ktorá zdôrazňuje plány k čistejšiemu prostrediu. Čína je už v súčasnosti najväčším trhom pre elektromobily. Nie je sa čomu čudovať. Práve čínske mestá patria k jedným z najľudnatejších a najviac znečistených miest na svete.

Volvo XC60 sa v budúcnosti tiež dočká elektrifikácie.

Volvo sa tiež zaviazalo k tomu, že do roku 2025 predá viac ako 1 milión elektromobilov a hybridov. V pláne je tiež ponúknuť plug-in hybridné vozidlo v každom modeli. Volvo v Číne vyrába v 3 továrňach modely série 90, 60 aj 40. Presné informácie o elektromobile zatiaľ Volvo neprezradilo, špekuluje sa o výkonoch od 100 kW (136 k) do 450 kW (603 k).