Najčastejšie používaná fráza vo Volve? "Počujeme sa?" :)

Volvo je vďaka aktívnej a pasívnej bezpečnosti áut svetoznáme. Spoločne s Microsoftom však našli malú štrbinu, ktorú zatiaľ neponúka iný výrobca. Prvenstvo má aplikácia Skype, ale so zablokovaným videohovorom. Prečo? Videohovor by vodiča veľmi odpútaval od cesty... opäť bezpečnosť nadovšetko. 

Zavedenie Skypu do áut je kvôli konferenčným hovorom

Dôvod zavedenia Skype do áut je funkcia konferenčný hovor. Tú využíva mnoho biznismenov. Skype sa zosynchronizuje so smartfónom používateľa. Na displeji sa zobrazia informácie o naplánovaných hovoroch a detailoch členov hovoru. Komunikačné prepojenie je vyriešené jednoduchým dotykom na displej. Volania a prihlasovacie údaje pre konferenčné hovory sú automatické.

Podľa prezentovaného videa Skype for Business umožní používateľovi aj nadiktovanie poznámok, ktoré sa v určitý čas vyvolajú ako pripomienka udalosti, či povinnosti. Partnerstvo medzi Volvom a Microsoftom môže v budúcnosti znamenať, že ponúknu aj osobného asistenta Microsoft Cortana.

Volvo naznačuje, že využívanie týchto typov technológií by si mohlo v budúcnosti nájsť uplatnenie pre plne autonómne vozidlá

Zdroj: CarsCoops