3 spôsoby, ako sa dostať do auta bez kľúčov a nenásilne

Spôsobov, ako sa dostať do vnútra, je niekoľko. Niektoré sú násilné (rozbitie skla alebo odtiahnutie rámu okna) a niektoré sú nenásilné. Len treba vedieť ako na to. Auto sa dá otvoriť so šnúrkami, drôtmi a v prípade modernejších áut napojením sa do elektroinštalácie alebo inými profesionálnymi fintami.

1. Pozrite, ako jednoducho sa dá otvoriť Chevrolet Lacetti len za pomoci špeciálnej slučky. Je to trochu profesionálnejší spôsob, keďže aktér si pomohol nafukovacím vakom, ktorý mu umožnil ľahšiu manipuláciu so slučkou.  

2. Ako sa človek ľahko dostane do Toyoty Corolly E12? V podstate stačí len skrutkovač a trubka. Ako to celé funguje? Staršie Toyoty to totiž nemajú dobre premyslené. Pod kobercom sa nachádzajú záslepky. Tie sa odstraňujú veľmi jednoducho. Pri vodičovom sedadle je páčka na manuálne otvorenie kufra. Tak stačí iba zatlačiť koberec a ten sám za páčku zatiahne.

3. Tento spôsob je už trochu viac náchylný na poškodenie auta. V hlavnej úlohe je starší Mercedes W210 a pevný oceľový drôt, ktorý je na konci zahnutý ako háčik. Áno, dá sa to aj takto, ale minimálne si poškodíte tesnenie a možno aj lak auta.

Bonus

V úvode som spomínal, že sa mi tiež párkrát jedno auto vymklo vďaka alarmu. A to dokonca hneď prvý deň po kúpe a aj v deň prepisu. Scenár bol rovnaký. Vystúpil som z auta, kľúče ostali v spínačke a zrazu cink-cink. A auto bolo zamknuté... samozrejme, minul som plný košík nadávok. Nebudem hovoriť, aké staré auto to bolo a aký model, len poviem, že v meste boli zo 2-3 rovnaké autá z rovnakého roku výroby a z nemeckej produkcie, a jedno vlastnil známy. Tak nasledoval telefonát, či mi neprinesie kľúče z jeho auta. Prišiel na miesto, strčil som jeho kľúče do zámku a po pár minútach bolo moje auto otvorené s kľúčmi od iného auta.

Toto je len niekoľko spôsobov, ako sa dostať do zamknutého auta. Na niektorých modeloch áut to ale neplatí. Vďaka funkcii double lock sa pri zamknutí do neho nedostanete. Článok neslúži ako návod na páchanie trestnej činnosti, ale iba ako návod pre ľudí v núdzi.