Čo vo videu uvidíte? V podstate z každého rožku trošku. Niektoré metódy zvládnete aj doma bez extra drahého náradia. Niečo však vyžaduje naozaj drahé vybavenie.

Obsah krátkeho videa

  • Oprava malej praskliny v čelnom skle – vo videu je znázornená s pomocou techniky. Avšak určité druhy praskliny sa dajú opraviť, alebo čiastočne opraviť aj pomocou jednoduchej opravnej sady.
  • Nedeštrukčná oprava preliačiny – v podstate ide o nedeštrukčnú opravu miesta nehody, za predpokladu, že trhaním nepoškodíte lak – čo sa naozaj nevylučuje. Avšak do dokonalosti sa to nie vždy podarí, záleží na viacerých premenných – napr. od hrúbky plechu, druhu poškodenia a pod. Inak majstri preliačin sú vo svete celkom žiadanými remeselníkmi, a to predovšetkým pri oprave áut po krupobití. 
  • Odstránenie laku vodou – prúd vody s vysokým tlakom má svoje využitie v strojárstve. Je dokonalým nástrojom na odstránenie povrchu laku z auta. Za necelú hodinku máte z celého auta odstránenú farbu až do špiku. 
  • Lakovanie vzorov na karosériu – popravde, nikdy som takýmto úpravám neholdoval. Avšak na niektoré typy áut a niektoré štýly úprav to pasuje. Využíva sa pritom takmer všetko, čo je dostupné a čo pomôže vytvoriť určitý vzor. Fantázii sa medze nekladú.
  • Lakovanie diskov – nie je disk ako disk. V minulosti ste nám vo videu, ktoré vzniklo v spolupráci s AutoKelly, vyčítali, že sme neoddelili pneumatiky od disku. Avšak naozaj to nie je nutné. Dôkladná príprava je vždy základ...
  • Tekutá fólia na svetlá – stmavovanie krytov svetiel je ešte stále populárne. Vo videu ukazujú tekutú gumu, avšak rovnakým spôsobom môžete nastriekať aj tmavšiu farbu s lakom. Pozor však na nespôsobilosť vozidla pri tejto úprave.  Pri jemnom decentnom zatmavení sa však o papiere takmer určite báť nemusíte. 
  • Lokálna oprava škrabancov – vo videu je predstavená len jedna z možností, ako na to. Sami sme to v spojení s Autokelly pred časom skúsili na staršej Honde a naozaj výsledok bol viac ako obstojný. 
  • Lepenie fólie – lepenie fólie má tiež svoje zásady. Ak ste trošku zručný, s pomocou pár návodov sa vám určite podarí dosiahnuť želaný výsledok. 
  • Vyťahovanie preliačin – posledná časť je síce podobná, ale oveľa viac deštrukčná. Bez toho však nie je možné dosiahnuť dokonalý výsledok. Veď posúďte sami...

Foto: youtube