Stredoeurópska špička a trať v opačnom smere sľubovala napínavé preteky a taktické boje. V prvom kole seriálu vystrelil mladý tím Young & Wild, hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že išlo o jednorazovú záležitosť, opak je pravdou. Členovia tímu, Andreas Novák, Simon Suchovský i Zdeněk Ošťádal sa motokáram venujú a aj na IIKC sa svedomito pripravili. Dôkazom je aj druhá pole position, kde porazili špičkový rakúsky tím B&B p. b. SRT (Lukas Hackensellner, Christoph Stasek, Mario Novak) a ostrieľaných Slovákov z Go Baby Go (Tomáš Bizub, Braňo Bizub, tomáš Polerecký).

2. kolo IIKC korisťou dravých Young & Wild

Filip Balaž ako superrýchly Santa

V silnej konkurencii plnej špičkových jazdcov ukázali mladí talentovaní pretekári tímu Young & Wild veľkú bojovnosť po víťazných prvých pretekoch a vyhrali aj druhé.

Začiatok pretekov bol veľmi dramatický a každý si chcel udržať pozíciu. Veľkú smolu mal v úvodnej časti pretekov tím GRT (Ali Andreas Gharakhani, Filip Baláž, Roman Schneider), ktorý štartoval z 6. miesta. Ali Gharakhani sa ocitol v kolízii a prepadol sa až na koniec štartového poľa. Tým pádom mali pred sebou stíhaciu jazdu, aby sa dostali čo najvyššie. V úvode pretekov využil Joker lap Tomáš Bizub, ktorý tak posunul tím Go Baby Go na prvé miesto. Young & Wild ich dotiahli ešte pred prvým striedaním a tesne pred otvorením boxov predbehli pomocou Joker lap a opäť sa dostali do vedenia.

2. kolo IIKC korisťou dravých Young & Wild

Príprava na zastávku v boxoch

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Poradím zamiešalo aj dotankovanie a výmena motokár v strede pretekov. Po tom, ako všetky tímy presadli do novej káry, si prvé miesto udržali Young & Wild, za nimi B&B p. b. SRT, nasledoval ďalší rakúsky tím  HRCI (Herwig Heckl, Manuel Tenschert, Markus Fragner). Až na štvrté miesto sa prepadol tím Go Baby Go. Z chvosta sa dopredu prepracovali GRT, mali výbornú rýchlosť a po chvíľke sa dostali aj pred Go Baby Go a začali sa doťahovať na HRCI. No HRCI si nechal Joker lap až na poslednú fázu pretekov. Bol to z ich strany dobrý ťah, pretože Joker lap využili na obranu pred GRT, čím si zabezpečili konečné tretie miesto. Ani Young & Wild to nemali jednoduché, pretože B&B p. b. SRT postupne sťahovali ich náskok. Nakoniec to však nestačilo na predbehnutie a tak sa víťazom stal tím Young & Wild, druhú priečku obsadili B&B p. b. SRT a tretiu HRCI.

2. kolo IIKC korisťou dravých Young & Wild

1. miesto Young & Wild, 2. miesto B&B p. b. SRT, 3. miesto HRCI

Druhé kolo IIKC boli veľmi zaujímavé preteky plné akcie. Mladé talenty z Young & Wild potvrdili, že patria medzi špičku a dokážu si poradiť aj s najlepšími jazdcami Strednej Európy. Majú to dobre rozbehnuté, uvidíme ako sa im bude dariť v ďalšom kole. Tretie kolo IIKC sa pôjde opäť v Kart1 Arene 21. 01. 2017. Už teraz sa tešíme na preteky, kde opäť nebude chýbať ani live stream s komentárom Jána Žgravčáka a niekoľko zaujímavých živých vstupov.

2. kolo IIKC korisťou dravých Young & Wild

Mike Krasňanský a Ján Žgravčák si pri komentovaní dobre bavili

Foto: starline.sk