28. 10. si môžete v rámci akcie Pit Spot nechať bezplatne skontrolovať technický stav vášho auta. Akcia prebehne od 10:00 do 17:00 na parkovisku Hypermarketu Tesco v Žiline.

Spoločnosť ProfiAuto, ktorá nedávno vstúpila na Slovensko, preto prináša motoristom akciu s názvom Pit Stop. Značka hneď od začiatku prezentuje, že chce zmeniť slovenský trh a vyjsť viac v ústrety zákazníkom. Nuž a toto je jeden zo spôsobov. Akcia Pit Stop je totiž rokmi overená služba, s ktorou má ProfiAuto veľký úspech a tradíciu napríklad v Poľsku. O čo vlastne ide? Počas akcie Pit Stop si môže dať každý motorista bezplatne skontrolovať svoje auto. Akcia prebieha vždy na jednom určenom mieste, kde vám profesionálni mechanici siete ProfiAuto skontrolujú pneumatiky, zavesenie kolies, brzdovú kvapalinu a jej vlastnosti, akumulátor, stav stieračov a čelného skla, správne nastavenie svetiel a urobia bezplatnú diagnostiku motora. Cieľom je skontrolovať základné prvky aktívnej bezpečnosti. Odborníci vám tiež poradia, ako postupovať v prípade poruchy a ako im včas predísť. Pilotný Pit Stop sa na Slovensku uskutoční 28.10. na parkovisku Hypermarketu Tesco v Žiline. Kontroly áut budú vykonávať odborníci z firmy AZ Car, ktorá je "krstným rodičom" projektu ProfiAuto na Slovensku.

ProfiAuto Pit Stop

Akcia Pit Stop zavíta na Slovensko po prvýkrát 28.10.2016 na parkovisku Hypermarketu Tesco v Žiline

Pozadie akcie Pit Stop vysvetľuje Jindřich Krejčí, riaditeľ ProfiAuto pre Českú republiku a Slovensko: ,,V mnohých prípadoch za nehodu na cestách nemôže nepozornosť vodiča, ale zlý technický stav vozidla. Som preto rád, že touto našou iniciatívou môžeme prispieť k zvýšeniu dopravnej bezpečnosti, čo je aj jedným z cieľov, ktoré sme si vytýčili pri vstupe na slovenský trh.“

,,Počas našej praxe sa neraz stretávame s prípadmi, kedy vodiči vyhľadajú pomoc autoservisov až vo chvíli, kedy sa na vozidle objaví porucha. Neuvedomujú si, že týmto chybám by sa dalo predísť pravidelnou prevenciou. Dokonca by tak dokázali ušetriť, pretože preventívne zásahy sú menej nákladné ako samotná oprava poruchy," dodáva Rudolf Staník, konateľ spoločnosti AZ Car.