Namiesto bežných statických a nudných obrázkov, ktoré bežne na konfigurátoroch nájdeme, si tak budete môcť v réžii Audi vychutnať 3D konfiguráciu nových áut. 360-stupňový pohľad na animované vozidlo v reálnom čase skutočne prinesie nový pohľad pre kupujúceho.

3D konfigurácia ponúkne zákazníkom ešte lepší prehľad.

Tento 3D konfigurátor funguje už v 24 krajinách celého sveta. Na začiatok však upozorním, že u nás na Slovensku zatiaľ nie je dostupný. Audi s týmto formátom prišlo už minulý rok na nemeckom konfigurátore s vtedy novou generáciou Audi A4. Aktuálne túto možnosť rozšírili na viaceré modely.

Na začiatok máte preddefinované pohľady na auto, z ktorých sa môžete ľubovoľne presúvať.

Na pohľade z rôznych uhlov vám nebude nič brániť. Musíte mať však dostatočne rýchle internetové pripojenie, s pomalým je to takzvane za trest. Ak to ale funguje, taký pohľad pri konfigurácii je ozaj na nezaplatenie, aspoň pokiaľ vozidlo neuvidíte na vlastné oči. V ďalšom rozširovaní sú v pláne aj iné trhy, špecializácia vozidiel podľa rozdielnych trhov, ale hlavne vylepšenie obrazu na úroveň 4K. Na podobný princíp zobrazenia 3D modelov postupne prejde asi väčšina veľkých výrobcov. Pre zákazníka ide totiž o uľahčenie rozhodovania v prípade niektorých prvkov výbavy (kombinácia okrasných líš, farby kože, úpravy materiálu a podobne).

Zdroj foto: Audi

3D konfigurácia pomôže aj v interiéri so zladením ozdobných lištičiek so zvyškom interiéru.