AUTOSOCK


Autosock, čiže autoponožky sú textilné snehové reťaze. Ide o návleky na zimné pneumatiky, ktoré sú vyrobené z inovatívnej textílie. Ich účinnosť je porovnateľná s klasickými snehovými reťazami. Veľmi jednoducho sa inštalujú a sú extrémne šetrné k hliníkovým diskom. Ich cena je v porovnaní s klasickými reťazami výrazne nižšia, čo ocenia najmä motoristi, ktorí necestujú do horských oblastí až tak pravidelne, ale chcú byť pripravení na všetky vrtochy zimy.
 

Autoponožky zvyšujú priľnavosť pneumatík a sú vhodné pre všetky osobné vozidlá. Priľnavosť na snehu a na ľade zaisťuje unikátne využitie vodného filmu, ktorý sa tvorí medzi pneumatikou a povrchom vozovky. Nie sú však veľmi vhodné na príliš hlboký sneh. Na rozdiel od klasických reťazí sa autoponožky extrémne rýchlo a pohodlne nahadzujú aj vyzúvajú. V mnohých Európskych krajinách, najmä v okolí Slovenska sú homologizované pre osobné automobily ako plnohodnotná náhrada snehových reťazí v oblastiach, kde dopravné označenie ich povinnosť prikazuje.
 

Po obutí sa samé vycentrujú. Vďaka materiálu, z ktorého sú autoponožky vyrobené, nespôsobujú žiaden hluk ani vibrácie. V kufri zaberajú minimum miesta, pretože sú veľmi ľahké a spratné.

RÝCHLOUPÍNACIE SNEHOVÉ REŤAZE MODULA GRIP


Odolné polyuretánové rýchloupínacie snehové reťaze značky MODULA sa nahadzujú na hnaciu nápravu. Samodoťahovací systém týchto reťazí pozostáva z oceľovej vložky a polyuretánového behúňa. Behúň tvoria diely z inovatívneho polyméru, ktoré sú usporiadané do vzoru tvaru písmena X, vďaka čomu je zaistená dostatočná elasticita, zároveň sú však dostatočne mohutné a odolné zásluhou oceľových medzidielov.

Tieto snehové reťaze poskytujú absolútnu kontrolu nad vozidlom na snehu i na ľade. Sú vhodné na všetky typy vozidiel, dokonca aj na tie, na ktoré bežné oceľové snehové reťaze s očkami nie je možné nahodiť. Ich výška je iba 7 mm, preto sú ideálne pre vozidlá s obmedzeným priestorom medzi kolesami a mechanickými časťami vozidla.

Sú samodoťahovacie a automaticky sa vycentrujú na skrutky kolies. Majú univerzálny upínací systém kompatibilný so všetkými typmi kolies a ráfikov. Nemusíte sa obávať ani o vaše hliníkové disky, tieto reťaze ich zaručene nepoškodia, pretože sa ich v podstate ani nedotýkajú. Nevyžadujú si predmontáž a patentovaný uzamykací systém je zárukou rýchleho nahodenia. S reťazami MODULA máte istotu bezpečnej jazdy v súlade so všetkými platnými normami a predpismi.