Nemocnica bola vzdialená 32 kilometrov a podľa Američana Autopilot zvládol celú trasu sám. Jediné, čo urobil Neally, bolo, že zaparkoval pred nemocnicou a odkráčal na pohotovosť.

Počas cesty z práce cítil Joshua Neally veľmi silnú bolesť v hrudníku. Po telefonáte s manželkou sa rozhodol, že radšej zamieri k najbližšej nemocnici, ako by si mal volať sanitku. Nemocnica bola vzdialená 32 kilometrov a podľa Američana Autopilot zvládol celú trasu sám. Jediné, čo urobil Neally, bolo, že zaparkoval pred nemocnicou a odkráčal na pohotovosť. Podľa lekárov mal veľké šťastie, že vôbec prežil. Advokát tvrdí, že keby nebolo funkcie Autopilot, tak by mohol ľahko stratiť kontrolu nad autom, kvôli ukrutnej bolesti. Ak by za volantom aj omdlel, systém by to rozoznal a auto by pomaly odstavil na krajnicu so zapnutými výstražnými smerovkami.

Autopilot pomohol v krízovej situácii

Neally je vďačný Autopilotu za to, že mu pomohol v krízovej situácii. Zároveň si však uvedomuje možné riziko a upozorňuje na to, že za normálnych okolností vždy drží volant a pozoruje okolie auta aj so zapnutým polo-autonómnym režimom. Je si totiž vedomý, že Autopilot od Tesly nefunguje na 100%. Ide tak o prvú pozitívnu správu o Autopilote, od kedy vyšlo najavo, že funkcia mala prsty v smrteľnej nehode.


Zdroj: carscoops, slate