Ešteže si výrobcovia nechali dosť preskočených čísel, aby nemuseli novinkám dávať nejaké indexy alebo desatinné čiarky. Vyzerá to tak, že budúce SUV Audi sa naozaj postaví proti malému „bavoráku“, hoci by sa mohlo zdať, že jeho skutočnou hmotnostnou kategóriou by malo byť  BMW X4, ale podľa všetkého to tak nebude. Ide o to, že Audi Q4 je postavené na platforme MQB, v ktorej má koncern Volkswagen priečne uložený motor, tak ako Audi A3 a TT. Zatiaľ čo Audi Q5, ktorý je ekvivalentom BMW X3/X4, je vyrobený na platforme VW MLB s pozdĺžne uloženým motorom. Takže Q4 bude podľa toho tiež malý model a skôr sa bude blížiť BMW X2 ako X4. A podobne na tom bude aj s cenou.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na pohon použijú koncernové benzínové aj dieselové štvorvalce. Zatiaľ nič netušíme ani o verzii Audi SQ4, aj keď dá sa očakávať, keďže všetky nemecké značky s obľubou stavajú aj športové verzie svojich SUV. V takom prípade by to bolo konkurent BMW X2 M35i. Ešte samozrejme nevieme definitívne, ako bude Audi Q4 presne vyzerať, môžeme však očakávať, že v nastúpenom dizajnérskom trende bude Audi napredovať, najmä po nedávno predstavenom e-trone GT na autosalóne v Los Angeles. 

Neznámy dizajn a len obrysy interiéru

Na rovnocenný súboj s dobre vyvinutou konkurenciou bude podľa všetkého aj interiér Q4 okorenený špičkovou technikou: full-HD displejmi, dotykovým 9,2-palcovým dotykovým monitorom s navigáciou, ovládaním gestami a pripojením cez Apple CarPlay a Android Auto. Základom motorizácií budú s najväčšou pravdepodobnosťou inovované benzínové a dieselové motory so zvláštnym objemom 1,25 litra. Samozrejme, s turbom. Bez neho to dnes už vo väčšine prípadov vôbec nejde.