Áno, čítate správne, z bežných PET fľašiek. Tie budú tvoriť až 89 % z textilnej sedačky. Týka sa to textilných poťahov. V ponuke budú, samozrejme, aj celokožené poťahy. 

Celý výrobný proces začína už vo výkupe, kde v Nemecku zákazník dostane za PET fľašu 25 centov. Po stlačení a prevoze sa PET-ky roztriedia podľa farby a kvality, obaly alebo uzávery od nich oddelia. Po rozdrvení, umytí a vysušení sa umelý materiál roztopí. Po uschnutí ich stroj naseká na malé kúsky, samotný granulát sa použije ako materiál na vytvorenie vlákna.

Na sedadlá v novom A3 použijú 45 PET fliaš s objemom 1,5 litra. Do kobercových častí použijú ďalších 62 PET fliaš, teda v jednom A3 môže byť viac než 100 recyklovaných PET fliaš. Iste, nie je to nič svetoborné, toľko fliaš vyprodukuje bežná domácnosť za pol roka a Audi A3 bude mať násobne väčšiu životnosť. No je to pekný pokus a ukázanie snahy, že to môže byť jedna z ciest a len začiatok niečoho oveľa väčšieho.

Pre model A3 budú existovať 3 recyklované odtiene, sivý „Torsion“ so žltým kontrastným prešívaním a „Puls“ v čierno striebornej a neskôr v čierno červenej farbe. Čalúnenie bude súčasťou sériovej výbavy, ako som spomínal, za príplatok stále bude aj iný druh materiálu.

Zdroj foto: Audi