Autosalon Ženeva 2017

Alpine A110

Renault po rokoch oživil športovú značku Alpine. Prvý novodobý model A110 bude mať výstavnú premiéru práve v Ženeve. Hlavným konkurentom, či už cenou alebo jazdnými vlastnosťami, má byť Porsche Cayman.

Autosalon Ženeva 2017

Aston Martin DB11 „Q“

Aston Martin prinesie do Ženevy špeciálne upravený model DB11 zo zákazkového programu Q. V rámci neho si môže klient objednať doplnky podľa vlastných predstáv. Vystavená DB11 prinesie modrú farbu „Zafre Blue“ a karbónové doplnky ako splitter, zrkadlá, prahy, či difúzor.

Autosalon Ženeva 2017

Audi Q8 sport concept

Audi ukázalo v Ženeve ďalší koncept typu Q8 (ten prvý sme videli v Detroite). Značka tak naznačuje podobu veľkého SUV, ktoré by malo prísť do sériovej výroby budúci rok. Audi Q8 sport concept prináša mnohé zaujímavé riešenia, napríklad 48 V mild-hybridnú technológiu a elektrický kompresor pre motor V6 3,0 TFSI. Práve v jednoduchých 48 V hybridoch vidia výrobcovia budúcnosť spaľovacích jednotiek.

Autosalon Ženeva 2017

Audi RS3 Sportback

5. dverové Audi RS3 ťahalo nedávno v porovnaní so sedanom za kratší koniec. Po novom už aj modernizovaný hot-hatch dostane prepracovaný 2,5 litrový päťvalec s výkonom 294 kW (400 koní). Audi možno ukáže aj podobu nového SUV Q8, ale nechajme sa prekvapiť.

Autosalon Ženeva 2017

Bentley Bentayga Mulliner

Ak hľadáte najluxusnejšie SUV sveta, víťazom je Bentley Bentayga. Chcete ešte výnimočnejšie auto? Tak potom vás bude zaujímať práve úprava z dielne divízie Mulliner. Okrem dvojfarebnej karosérie ponúkne aj 22“ disky a exkluzívny interiér.

Autosalon Ženeva 2017

BMW radu 5 Touring

BMW ukáže praktickejší variant radu 5. Batožinový priestor má objem od 570 do 1 700 l pri sklopení zadných sedadiel. Voči sedanu má Touring navyše v sériovej výbave vzduchové odpruženie na zadnej náprave s automatickým vyrovnávaním svetlej výšky.

Autosalon Ženeva 2017

Citroen C-Aircross Concept

Koncept Citroen C-Aircross naznačuje, ako bude vyzerať nové C3 Picasso. Z kategórie malých MPV sa presunie do populárnejšieho segmentu malých SUV.

Autosalon Ženeva 2017

Dendrobium

Zo Singapuru má prísť záhadný plne elektrický hyperšport. Výrobu má na starosti spoločnosť Vanda Electric, ale na vývoji sa podieľal aj tím Formuly 1 Williams.

Autosalon Ženeva 2017

DS 7 Crossback

Prémiová automobilka DS vstupuje do segmentu stredne veľkých SUV. DS 7 Crossback prinesie zaujímavý dizajn, hybridnú pohonnú jednotku a aj polo-autonómnu jazdu.

Autosalon Ženeva 2017

Ferrari 812 Superfast

Ferrari prinesie do Ženevy veľký grand tourer. Pod dlhou kapotou sa skrýva atmosférický 6,5 V12 s výkonom 800 koní. Šprint na stovku trvá len 2,9 sekundy a maximálka prekročí 340 km/h.

Autosalon Ženeva 2017

Ford Fiesta ST

Ford prinesie do Ženevy Fiestu 4. generácie. Napriek tomu, že detaily o dôležitom type poznáme už od novembra, prvá výstavná premiéra bude práve vo Švajčiarsku. Nás bude zaujímať najmä model Fiesta ST, ktorý príde dosť prekvapivo s trojvalcovým motorom.

Autosalon Ženeva 2017

Honda Civic Type R

Honda predstavila 10. generáciu Civicu len nedávno. Napriek tomu už teraz vieme, že ostrá verzia Type R príde už do Ženevy. Zatiaľ vieme, že vpredu bude pracovať 2,0 litrový turbomotor VTEC a nebude chýbať výrazný styling.

Autosalon Ženeva 2017

Hyundai i30 Kombi

Hyundai prinesie do Ženevy kompaktné kombi i30. Napriek štíhlo pôsobiacej karosérii ponúka až 602 litrový batožinový priestor a v tejto oblasti konkuruje tým najlepším v nižšej strednej triede.

Autosalon Ženeva 2017

Infiniti Q60 Project Black S

Infiniti ukáže koncept s názvom Q60 Project Black S. Ten vychádza z kupé Q60. Produkčný model, ktorý by mal nasledovať, dostane rekuperačný systém inšpirovaný technológiou KERS z Formuly 1. Výkon pohonnej sústavy by mal byť 500 koní.

Autosalon Ženeva 2017

Italdesign

Italdesign ukáže nový supercar, ktorý bude poháňať 5,2 litrový atmosférický V10. Cenovka by mala byť okolo 1,5 milióna eur. Dôvod? Postavia len 5 kusov.

Autosalon Ženeva 2017

Lamborghini Huracan Performante

Lamborghini prinesie do Ženevy hardcore verziu Huracanu. Už teraz vieme, že novinka pokorila rekord v zelenom pekle s časom 6,52.01.

Autosalon Ženeva 2017

Range Rover Velar

Land Rover ukáže v Ženeve stredne veľké SUV s názvom Range Rover Velar. V ponuke tak zaplní miesto medzi Range Rover Sport a Evoque. Novinka bude mať už tradične veľmi zaujímavé schopnosti v teréne.

Autosalon Ženeva 2017

Lexus LS 500h

Lexus je známy mnohými hybridnými modelmi. Do Ženevy Japonci prinesú vlajkovú loď LS 500h. Luxusný sedan dostane viacstupňový hybridný systém.

Autosalon Ženeva 2017

McLaren 720S

McLaren si nenechal ujsť posledné štyri ročníky ženevského autosalónu a vždy na nich predstavil nové auto. Tento rok ukáže nový model Super Series. Novinka by sa mala volať 720S a nahradí model 650S.

Autosalon Ženeva 2017

Mercedes triedy E Kabriolet

Mercedes ukáže posledný model triedy E, ktorým je kabriolet. Ten doplní v ponuke sedan, kombi a kupé. Počítať môžeme s podobnou technikou, akú má kupé.

Autosalon Ženeva 2017

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Omnoho viac pozornosti však v stánku Mercedesu vzbudí opulentný off-road G650 Landaulet. Mercedes ho pripravil v spolupráci s Maybachom a vznikne iba 100 kusov. G650 stojí na základe modelu G 500 4x4^2. To okrem iného znamená portálové nápravy a svetlú výšku 45 cm.

Autosalon Ženeva 2017

Mitsubishi Eclipse Cross

Podľa názvu by sa mohlo zdať, že Mitsubishi oživilo športové kupé Eclipse. No nechajte si zájsť chuť. Pôjde o crossover so zrezanou zadnou časťou, teda inak povedané SUV kupé.

Autosalon Ženeva 2017

Pagani Huayra Roadster

V Ženeve nemôže chýbať nálož superšportov. Okrem tradičných tu vystavuje aj Pagani, ktoré prinesie novinku v podobe Huayra Roadster. Zaujímavosťou je, že vďaka novému materiálu Carbon-Titanium dokázali znížiť hmotnosť oproti kupé o 80 kg!

Autosalon Ženeva 2017

Facelift Porsche 911 991.2 GT3

V rámci modernizácie typu 911 prišiel na rad aj momentálny vrchol ponuky v podobe verzie GT3. Nie je prekvapením, že Porsche zvýšilo výkon faceliftovanej verzie na 500 koní. Doslova však šokoval návrat k manuálnej prevodovke! Porsche 911 GT3 môžete mať s manuálom napriek tomu, že s ním budete pomalší asi všade. Mnohí zákazníci však pred rýchlosťou a časmi na kolo uprednostňujú zážitok z jazdy a preto je dobre, že ich automobilka počúva.

Autosalon Ženeva 2017

Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche ukáže v Ženeve Panameru „kombi“ s názvom Sport Turismo. Praktickejší variant dostane rovnakú techniku, ako verzia sedan. V ponuke uvidíme teda benzínové motory V6, V8, naftovú V8 a aj hybrid.

Autosalon Ženeva 2017

Skoda Octavia vRS 245

Škoda pokračuje v predstavovaní modernizovanej Octavie a tá dostane vrcholnú verziu RS 245. Ako naznačuje názov, motor 2,0 TSI vyladili na 180 kW (245 koní). Ide tak o najrýchlejšiu sériovú Octaviu histórie.

Autosalon Ženeva 2017

Škoda Kodiaq Sportline/Scout

Výstavnú premiéru budú mať aj verzie Kodiaq Scout a Sportline. Sedemmiestne SUV tak dostane terénnejšiu verziu, ktorú Škoda už tradične volá Scout. K nej pribudne aj verzia so "športovejším" vzhľadom.

Autosalon Ženeva 2017

Seat Ibiza

Seat ukáže 5. generáciu Ibizy. Novinka stojí na novej platforme, prináša viac vnútorného priestoru a vyváženejší dizajn, ktorý v sebe nezaprie príbuznosť s Leonom.

Autosalon Ženeva 2017

Subaru XV

Súčasná generácia XV je na trhu od roku 2011. Japonci by mali predstaviť novinku práve v Ženeve. Okrem benzínového motora by malo mať XV 2. generácie aj hybridný pohon.

Autosalon Ženeva 2017

Suzuki Swift

Japonskú verziu Swiftu poznáme už od konca minulého roka. Globálna premiéra však prebehne v Ženeve. Už teraz však vieme, že Swift dostane prepĺňané motory a aj hybridný pohon.

Autosalon Ženeva 2017

Toyota Yaris GRMN

Toyota donesie do Európy po dlhých rokoch hot-hatch! Ostrý Yaris dostane prívlastok GRMN. 1,8 litrový motor prinesie namiesto turba mechanický kompresor.

Autosalon Ženeva 2017

Opel Insignia Grand Sport a Sports Tourer

Insignia dostala dizajn inšpirovaný konceptom Monza. V Ženeve uvidíme premiéru sedanu, ktorý volá Opel honosne ako Grand Sport. Praktickejšia verzia kombi nesie označenie Sports Tourer.

Autosalon Ženeva 2017

Volkswagen Arteon

Na 87. ročníku uvidíme aj nástupcu typu CC. Štvordverové kupé má byť vlajkovou loďou značky Volkswagen.

Autosalon Ženeva 2017

Volvo XC60

Kým väčšina automobiliek odhalila podobu áut ešte pred výstavou, tak Volvo to robí inak. Z očakávaného SUV XC60 sme mali možnosť vidieť len detaily, aj keď už teraz vieme, že bude stáť na rovnakej platforme ako autá série 90.