Automobilky majú v obľube propagáciu automobilov rôznymi spôsobmi. Byť najrýchlejší je jedným z nich. O niečo podobné sa pokúsi Bentley so svojou Bentaygou na trati do kopca Pikes Peak. Iste si spomínate na legendárne video s Ari Vatanenom a Peugeotom 405.

Dokáže pokoriť Bentayga čas 12 minút a 35 sekúnd, ktorý stanovil Range Rover Sport?

Bentaygu už testujú a dostane napríklad bezpečnostnú klietku alebo protipožiarny systém.

Bentley na túto trať vyšle svoje jediné SUV, luxusnú Bentaygu s najsilnejším motorom W12 s maximálnym výkonom 447 kW (608 k) a 900 Nm. Automobil zvládne šprint na 100 km/h za 4,1 sekundy. Konkrétne 24. júna na miesto vodiča sadne Rhys Millen, ktorý už má s rekordmi nejaké skúsenosti. Prvýkrát vyhral preteky na Pikes Peak v roku 2012 a nasledujúce víťazstvo prišlo o 3 roky neskôr.

Bentley má s podobnými pokusmi tiež nejaké skúsenosti. Svetový rekord drží napríklad Continental GT s rýchlosťou 330 km/h na ľade alebo cez 290 km/h na piesku. Bentayga tak bude môcť byť ďalším derivátom od Bentley, ktorý si pripíše cenné prvenstvo v nejakej kategórii pretekov. Či sa to autu a jazdcovi podarí, to sa dozvieme 24. júna po absolvovaní tejto trati s 156 zákrutami a dĺžkou 12,42 míľ (20 km). Aktuálne už Bentaygu pripravujú, oproti sériovej verzii má skôr bezpečnostné opatrenia, ako napríklad klietku alebo protipožiarne systémy.

Zdroj foto: Bentley

Jazdec Rhys Millen má už za sebou 2 víťazstvá na Pikes Peak.