Automobil vznikol v spolupráci s karosárňou Bentley Mulliner, je teda jasné, že pôjde o výnimočné dielo aj v oblasti dizajnu. Základom je Bentley Continental GT, ku ktorému pridali technici doplnky z Bentley EXP 100 GT, teda z konceptu predstaveného minulý rok.

Veľká maska chladiča, mohutné spodné partie predného nárazníka, aj bočné prelisy vám dajú najavo, že nepôjde o úplne bežné Bentley. K tomu si prirátajte dva otvory v kapote a veľké, až 22-palcové disky, ktoré sú súčasťou základnej výbavy.

Interiér je podľa Bentley vyhotovený v najluxusnejšom prevedení. Samozrejmosťou tejto doby je už digitálny displej, pre Bentley typický je drevený „dekor“. Pre ekológov však dodajme, že Bentley preberalo drevo z popadaných stromov. Automobilka vám k autu dodá aj sadu cestovných kufrov, veď aj to poteší, no nie?

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Vypredané

Bentley pre Mulliner Bacalar dodá 6,0-litrový benzínový dvanásťvalec s 485 kW (659 k) a 900 Nm. Motor je spojený s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a poháňa všetky 4 kolesá. A ako som spomínal na začiatku, dôležitosťou modelu bude určite jedinečnosť. Bentley vyrobí z Mulliner Bacalar len 12 kusov celosvetovo, cena by mala byť na úrovni 1,5 milióna libier (cez 1,7 milióna eur). Ak ho chcete, máte smolu, všetky kusy už Bentley predalo. Kto by to bol aj čakal v dnešnej dobe, však?

Zdroj foto: Bentley