BMW Individual ani dnes nie je veľmi rozšíreným príplatkovým prvkom nových vozidiel. V minulosti tomu bolo ešte menej, Kto si však chcel vozidlo odlíšiť, mal dvere u BMW Individual s radosťou otvorené. Samozrejme, za riadny príplatok.

Ak sa chcete odlíšiť, je tu BMW Individual, ktorý ponúka naozaj nekonečnú škálu možností.

Nielen v 90-tych rokoch "frčal" dvojfarebný interiér. Moderný je doposiaľ.

Začiatok individualizácie v 90-tych rokoch

Medzi prvé modely s programom BMW Individual patrilo BMW 3 generácie E36 (niekde sa dajú nájsť aj posledné modely E30), BMW 5 generácie E34 a samozrejme najväčšia „sedmička“ generácie E32. Balík prvkov Individual obsahoval buď exteriérovú farbu alebo interiérové čalúnenie, lišty alebo stropné čalúnenie. Postupom začali na zdôraznenie programu montovať aj nástupné lišty s logom Individual, tie však na prvých modeloch neboli.

V interiéri máte na výber aj rôzne kombinácie čalúnenia s okrasnými lištami, v tomto prípade skombinované do oranžovo žltej farby.

V interiéri viac dreva a kože

Aktuálne vám ponúka program BMW Individual naozaj rozsiahlu škálu príplatkových farieb alebo čalúnení interiéru. Od tých menej drahších až po 8-tisíc eurové exteriérové farby. Ktokoľvek si tak dnes môže vybrať nielen už vymyslené farebné odtiene, alebo aj úplne jedinečné kombinácie interiéru a exteriéru. V dnešnej dobe máte dokonca k dispozícii aj „bežnejší“ Individual a tiež „luxusnejší“, ktorý je samozrejme drahší a ponúka špeciálne farebné kombinácie.

Kožu nájdete aj na obložení stĺpikov.

K 25 rokom existencie BMW Individual pripravili v spolupráci s fínskou lodenicou špeciálny projekt, ktorý však vyrobili len v jednom kuse. Spoločnosť Nautor´s Swan je už 50 rokov výrobcom luxusných a výkonných jácht. V rámci spoločného projektu tak vytvorili výnimočne upravený model podľa BMW Individual.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Niektoré časti interiéru vytvorili v továrni fínskej spoločnosti na západe Fínska, ako napríklad platne z teakového dreva. Medzery medzi nimi vyplnili ručne gumovým tesnením. To umožní drevu plynule „pracovať“ pri rôznych vonkajších teplotách. Časť batožinového priestoru je v čalúnení bielou Alcantarou. Na opierkach hlavy sú vyšité znaky spoločnosti Nautor´s Swan. Lakované brzdové strmene majú logo labute.

Logo Swan je aj na palubnej doske.

Exteriérový červený lak Damastrot Metallic pochádza z programu BMW Individual. Pod prednou kapotou pracuje vidlicový dvanásťvalec so 6,6-litrovým objemom a maximálnym výkonom 448 kW (610 k). Automobil s ním zrýchli na 100 km/h za 3,7 sekundy. Jedinečný model bude mať výstavnú premiéru na autosalóne vo Frankfurte. Ak by ste si mohli vybrať, aká farebná kombinácia by vás najviac oslovila, respektíve o ktorú by ste v programe BMW Individual mali záujem?