I keď to znie divne, nehejtujem BMW. Jednoducho chcelo z radu 2 vyťažiť čo najviac. Keby hneď predstavili verziu M2 s „plnokrvným“ M motorom a nízkou hmotnosťou, po čase by sa to zákazníkom asi zunovalo. Postupným vylepšovaním tak stále držali zákazníkov v napätí a tak trocha ich postrkovali ku kúpe lepšieho modelu.

Popravde, M2 CS zatiaľ BMW oficiálne neohlásilo. Podľa webu BMW Blog by však mohlo nedávne testovanie M2-ky na okruhu Nürburgring znamenať práve pripravovanie ešte ultimátnejšieho auta. A čo by bolo iné v poradí, ako verzia CS? Automobil zachytený na fotkách mal agresívnejší bodykit, časti z neho môžeme nájsť v katalógu M Performance častí.

Oficiálne potvrdené tak nie je nič. BMW blog však predpokladá, že ešte agresívnejšia verzia M2 Competition by mohla prísť ako verzia CS pravdepodobne v roku 2020. Jej oficiálne predstavenie by malo byť koncom budúceho roka a výroba by mala byť limitovaná na niekoľko kusov a maximálne na jeden rok. Predsa prvá generácia radu 2 sa pomaly pripravuje na koniec svojej éry, a tak by M2 CS mohlo byť peknou bodkou za jej kariérou. Nemyslím si, žeby BMW nejako rapídne zvyšovalo výkon, skôr predpokladám väčšie použitie karbónových doplnkov a zníženie váhy. Tá je stále totiž ešte podľa viacerých nad hodnotou, ktorá by M2-ke pasovala. Uvidíme teda, s čím BMW v roku 2020 príde.

Zdroj: motor1.com, bmwblog.com

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov