Mŕtva značka Borgward povstala z popola vďaka finančnej injekcii z Číny. Európanom predstavili koncept Isabella, nástupcu krásneho kupé z minulosti.

Predchodca z 50. rokov 20. storočia. Krásne dvojfarebne lakované kupé Isabella.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Fluidné tvary so štipkou Porsche korenia

Pôvodná Isabella je považovaná za krásne kupé z druhej polovice 50. rokov minulého storočia. Štúdia novinky na ňu nadväzuje fluidnými tvarmi a taktiež dvojfarebným lakovaním. Vzhľadovo mi hlavne predná časť pripomína Porsche a karoséria je trocha „panameroidná“. To nemusí byť na škodu veci. Dizajnér Anders Warming, v minulosti pôsobiaci v Mini, hovorí o novej Isabelle ako o elektromobile. Detaily pohonu ľudia z Borgwardu nezverejnili, taktiež ani špekuláciu o sériovej výrobe.

Borgward Isabella

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Extravagancia až gýčovosť

V duchu predchodcu navrhli usporiadanie karosérie 2+2. Extravagantným detailom sú masívne posuvné dvere. Vzhľadom a pojatím Isabella verejnosť rozdelí na dva tábory, najmä divokými farbami interiéru s bonvivánskym duchom. Na mňa pôsobí gýčovým dojmom, vám sa môže mimoriadne páčiť. A sme pri tých dvoch táboroch, pravdepodobne to bolo cieľom dizajnérov. Spoľahlivo priláka pozornosť na znovuzrodenú značku, aj keď tá už nie je čisto nemecká.

Zdroj: autoblog